INVITED

© Danny Willems

INVITED

Seppe Baeyens

Ik beschouw mezelf als iemand die verbindingen legt tussen generaties met dans als taal. Ik denk dat daar een grote kracht in zit.
— Seppe Baeyens

 

Sinds 2011 is danser en choreograaf Seppe Baeyens nauw verbonden aan de werking van Ultima Vez. Onder de vleugels van het gezelschap van Wim Vandekeybus creëerde hij in 2015 zijn eerste grootschalige dansvoorstelling Tornar met een intergenerationele cast van niet-professionele en professionele dansers. Tornar oogstte veel lof in binnen- en buitenland en werd geselecteerd voor Het Theaterfestival 2015. Seppe Baeyens’ nieuwe creatie komt er na intensief onderzoek naar de (podium)ruimte en het co-auteurschap binnen de hedendaagse dans. In INVITED formuleert Baeyens zijn artistieke antwoord op de vraag hoe het publiek mee de choreografie van een voorstelling kan schrijven. Met dans als woordeloze taal wil hij binnen beperkte tijd en ruimte een gemeenschap stichten waarbij de grenzen tussen cast en publiek vervagen. INVITED bestaat uit een diverse en intergenerationele groep performers die een weerspiegeling vormt van de samenleving van vandaag. Het publiek bekleedt een actieve rol en krijgt de kans het heft in eigen handen te nemen. De scenografie verbindt en verdeelt, wordt zichtbaar en onzichtbaar en leidt publiek en performers doorheen het collectief geschreven verhaal.

REGIE & CHOREOGRAFIE Seppe Baeyens | GECREËERD MET Emile Van Puymbroeck, Luke De Bolle, Chisom Onyebueke Chinaedu, Leonie Van Begin, Rosa Boateng, Oihana Azpillaga, Ischa Beernaert, Esther Motvanya, Roel Faes, Trui De Mulder, Adnane Lamarti, Seppe Baeyens, Frank Brichau, Stephan Verlinden, Elisabeth Wolfs, Leon Gyselynck | ORIGINELE MUZIEK LIVE Stef Heeren, Kwinten Mordijck, Karen Willems | DRAMATURGIE Kristin Rogghe | SCENOGRAFIE & LICHTONTWERP Ief Spincemaille | KOSTUUMS Lieve Meeussen | BEWEGINGSASSISTENT German Jauregui | ARTISTIEK ADVIES Wim Vandekeybus | TECHNISCHE COORDINATIE Tom De With | PRODUCTIE Seppe Baeyens / Ultima Vez | 
COPRODUCTIE Koninklijke Vlaamse Schouwburg (Brussel) | MET DE STEUN VAN Tax Shelter maatregel van de Belgische Federale Overheid, Casa Kafka Pictures Tax Shelter empowered by Belfius. De scenografie is ge
nspireerd op de installatie ROPE - Possibilities of Bindingin opdracht van N.O.W ondersteund door extrapole, Fabbrica Europa, Indisciplinarte, Latitudes Contemporaines, Lkal, Mom/El Vivero, Traf, wpZimmer. N.O.W werd medegefinancierd door het Creative European Program van de Europese Unie.

Ultima Vez wordt gesteund door de Vlaamse Regering & de Vlaamse Gemeenschapscommissie van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. 

STUK Soetezaal
Tue 6 Mar 201820:30
Wed 7 Mar 201820:30

UITVERKOCHT


VOOR UITVERKOCHTE VOORSTELLINGEN KOMT ER EEN WACHTLIJST. VANAF 11:00 OP DE DAG VAN DE VOORSTELLING KAN JE BELLEN NAAR STUK ONTHAAL (016 320 320) EN WORDT JE NAAM OP DE LIJST GEPLAATST. TIEN MINUTEN VOOR AANVANG WORDT DE WACHTLIJST AFGEROEPEN. GEEN GARANTIE OP PLAATS, MAAR WEL HET PROBEREN WAARD. 

basis €14 / redutie €10

DUBBELDANSTICKET MET GO FIGURE OUT YOURSELF VAN ULTIMA VEZ OP 23, 24 & 25 MEI IN 30CC/PREDIKHERENKERK 


VOOR IEDEREEN VANAF 7 JAAR

WORKSHOP MET SEPPE BAEYENS
WO 7 MAA
GRATIS
INFO & INSCHRIJVEN: WWW.STUK.BE/NEEMDEEL 

KLIK HIER VOOR ABONNEMENTEN

Subscribe for our newsletter