Radical Light

Radical Light - Practicing one week before premiere

Radical Light

Salva Sanchis

Radical Light is een virtuoos gedanste creatie die gedragen wordt door de sublieme soundscape van Discodesafinado. Sanchis belichaamt de muziek én overstijgt deze met zijn dans.
Els Vansteenberghe, Knack Focus (***)

In Radical Light gaat choreograaf Salva Sanchis in dialoog met de muziek van Discodesafinado, het muzikale duo waarmee Senjan Jansen en Joris Vermeiren een fusie van minimale techno en experimentele elektronica brengen. Het is een ritmisch en contemplatief klankpalet, dat aanzwelt tot 120 beats per minuut. Salva Sanchis liet het muzikale concept van de pulse - ook wel ‘hartslag’ - los op zijn dansers. Ze vertrekken vanuit ervaringsgerichte bewegingen, alsof ze zich in de huiskamer of op de dansvloer laten meevoeren door de muziek. De bewegingen zijn echter van a tot z gecomponeerd en verweven met de meer formele hedendaagse danstechnieken waarin de dansers geschoold zijn. Hierin toont zich het choreografisch vernuft van Salva Sanchis. Onversneden dansplezier, dat erg aanstekelijk werkt.

Salva Sanchis 

Choreografie Salva Sanchis | Dans Inga Huld Hakonardottir, Peter Savel, Stanislav Dobak, Thomas Vantuycom, Salva Sanchis | Muziek Discodesafinado (Joris Vermeiren en Senjan Jansen) | Fotografie Bart Grietens | Productie Kunst/Werk

STUK Soetezaal
di 11 okt 201620:30
wo 12 okt 201620:30

basis €14 | reductie €10 

Klik hier voor abonnementen  Op za 8 oktober is er een gratis workshop voor ervaren amateurs. 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief