dbddbb

Daniel Linehan, Hiatus; dbddbb (trailer Lille)

dbddbb

Hiatus/Daniel Linehan

dbddbb zet onze geijkte manier van betekenisgeving op haar kop. (...) Hoe een klank soms meer kan zeggen dan duizend woorden.
— Charlotte De Somviele, De Standaard

In Daniel Linehans nieuwe creatie dbddbb stappen vijf dansers op eenzelfde ritme, terwijl ze samen klankpoëzie opzeggen. Linehan bouwt, op het ritme van de mars, een ingenieuze choreografie gedreven door één regel: elke stap moet gevolgd worden door een nieuwe. Linehan definieert de mars als ‘een manier om tijd te meten met het lichaam’.

De ‘mars’ is niet enkel een militaire oefening. Het kan ook een politiek protest zijn, een sport of een spel, een rituele vervoering of een dansfeest. In al die manifestaties is de mars doorgaans een massale beweging die het onderscheid tussen het individu en de groep doet vervagen. Marsen brengen solidariteit en samenwerking, maar hebben het gevaarlijke potentieel om de individuele gedachte te verstikken. dbddbb onderzoekt het plezier maar ook de gevaren van de krachten die ons verbinden met een groep. 

Daniel Linehan / Hiatus

concept & choreografie Daniel Linehan | dans & creatie Marcus Baldemar, Anneleen Keppens, Liz Kinoshita, Daniel Linehan, Víctor Pérez Armero | setontwerp 88888 | lichtontwerp Jan Fedinger |  kostuumontwerp Frédérick Denis | productie Hiatus | uitvoerende productie & spreiding België Caravan Production

STUK Soetezaal
di 21 mrt 201720:30

basis 16 — reductie 12 


Dubbeldansticket met Figure a Sea op 01/12/16 in 30CC/Schouwburg


Voor de vertoning van dinsdag 21 maart is er een inleiding (in het Nederlands) om 20:00 in STUK Soetezaal.

Op woensdag 22 maart om 21u00 is er een vertoning die gratis toegankelijk is voor de studenten met een Cultuurkaart KU Leuven. Meer info: www.kuleuven.be/cultuurkaart 


Klik hier voor abonnementen 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief