Leuven Kritiek

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

Leuven Kritiek

Van oktober 2016 tot april 2017 geeft rekto:verso een masterclass kunstkritiek aan tien critici-in-spe met een Leuvense link, in samenwerking met STUK, 30CC en KU Leuven. We laven ons een jaar lang aan dans, theater en beeldende kunst. 

Leuven Kritiek
Samen schrijven over kunst 

 

Wat?
Leuven Kritiek is een kijk-, schrijf- en discussietraject rond theater, dans en beeldende kunst. Een jaar lang gaan we met een groepje van tien critici samen tien voorstellingen en expo’s zien in Leuven. Je schrijft er in totaal drie recensies en twee essays over. Eén keer per maand leggen we die schrijfsels samen, feedbacken we elkaar in groep en discussiëren we over de zin en onzin van kunstkritiek. Dat alles onder begeleiding van de redactie van rekto:verso. De betere resultaten maken we publiek. 

Leer dus nog beter kijken, nog beter schrijven, nog beter praten over kunst. Leuven verdient dat! 
Zo kunnen de tien deelnemers het hele jaar gratis naar voorstellingen en expo’s in 30CC en STUK, ook buiten de masterclass. 

Wie?
De tien geselecteerde kandidaten zijn:
Anneka Robeyns, Anneleen van Kuyk, Emmanuel van der Beek, Gilles Michiels, Giuseppe Minervini, Hanne Waerzeggers, Lietje Bauwens, Martine Rietman, Pierre Pourveur & Wilhelmine Verreet 


Wanneer?

Leuven Kritiek loopt van oktober 2016 tot april 2017 (niet in januari), met elke maand:
-        twee bezoeken aan dans, theater en/of beeldende kunst
-        één gezamenlijke feedback-sessie op een maandagavond

Voor wie?
Leuven Kritiek richt zich op pennen in en rond Leuven. Zij hebben al eens een recensie geschreven, stiekem voor zichzelf of voor een medium. Zij willen vooral een sprong maken in hun reflectie over dans, theater en beeldende kunst. Ze dromen misschien zelfs van een toekomst in de kunstkritiek.

Nog vragen?
Stel ze bij wouter.hillaert@rektoverso.be  

Leuven Kritiek is een initiatief van rekto:verso, STUK, 30CC en KU Leuven. Samen willen we het beschouwende schrijftalent in Leuven extra uitdagen, voor een nog straffer kritisch klimaat. De begeleiding wordt verzorgd door Wouter Hillaert (freelance podiumcriticus voor De Standaard) en andere redactieleden van cultuurtijdschrift rekto:verso.

 

do 6 okt 2016 - zo 30 apr 2017.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief