Elsewhere #5 De Hoorn : Will Samson + Eyemèr

© Sam Lea

Elsewhere #5 De Hoorn : Will Samson + Eyemèr

De Hoorn is een oude parel van industrieel erfgoed en werd gerenoveerd tot een nieuwe broedplaats voor creativiteit in Leuven. Het gebouw uit 1923 werd met veel zorg en oog voor detail ontworpen en drie jaar later brouwde men er de allereerste Stella Artois. Sinds 2013 combineert de voormalige brouwerij moeiteloos haar jarenlange geschiedenis met de frisheid van jonge, creatieve geesten. Vandaag vind je in De Hoorn kantoren voor de creatieve economie, unieke feestzalen en seminarieruimtes ( o.a in de historische- en machinezaal) en het Grand Café.De Britse muzikant Will Samson maakte furore met zijn donzige, sferische elektronische klanktapijten. Voor zijn nieuwste spruit en intussen vierde album
Ground Luminosity verweeft hij een minimaal gitaarspel met een flinterdun laagje strijkers en elektronica. Zijn falsetstem doet denken aan Justin Vernon aka Bon Iver, maar in tegenstelling tot de voorgenoemde gebruikt Will Samson zijn stem eerder als een bijkomstig instrument.De Gentse singer-songwriter Sarah Devreese stelt Eyemèr voor. Meer dan haar stem en een akoestische gitaar heeft deze dame niet nodig, sober maar met een duizelingwekkende diepgang. Talent gekoppeld aan melodie dat je van je sokken zal blazen.


STUK, 30CCErfgoedcel Stad Leuven en KU Leuven Dienst Cultuur presenteren Elsewhere: muziek die tot de verbeelding spreekt gekaderd in de rijke geschiedenis van de Stad Leuven. Elsewhere is een nieuwe reeks concerten op buitengewone locaties in de stad met artiesten wiens werk zich situeert op de grens tussen muziek en geluidskunst.
Deze Elsewhere vindt samen in samenwerking met De Hoorn. 
 

De Hoorn, Sluisstraat 79 Leuven
di 4 okt 201618:30

Combi diner + concert = uitverkocht

Concert:
VVK met STUKkaart €8
VVK €10
Kassa €12


timing
 
18:30 diner incl. 1 Stella Artois
rondleiding: 19u45 (inschrijving via erfgoedcel@leuven.be)
20:30 Eyemèr
21:30 Will Samson 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief