Jazz op zondag : Kalaha

Kalaha - Nilaborre (Live, Radar, 2016)

Jazz op zondag : Kalaha

Kalaha is een Deens kwartet dat jazz, afrobeat en elektronica vermengt, met vier muzikanten die hun strepen verdienden in de internationale muziekscene. 

Emil De Waal (drums, percussie en effecten) nam platen op en tourde wereldwijd met onder meer Erik Sanko (US), Kato Hideki (US/JAP), Xiao He (Chi), Gustaf Ljunggren (Sweden) en Wayne Horvitz (US). Niclas Knudsen (gitaar) is sterk geïnspireerd door surf, ska en afrobeat en vormt de natuurlijke link tussen jazz en rock, niet alleen in zijn trio Ibrahim Electric maar ook door samenwerkingen met grote namen als Adam Nussbaum, John Tchicai, Dave Liebman, Billy Preston en Tom Jones. Spejderrobot  (elektronica) is een veelbelovende Deense producer, en groeide na zijn geprezen debuutplaat ook uit tot een van de meest active liveacts van het land, met meer dan 100 shows van Denemarken tot China. Rumpistol (synths en effecten) producet sinds 2003 melodieuze elektronische muziek in verschillende genres, zowel met eigen releases als in remixes. Hij speelde op festivals en in zalen over de hele wereld en werkte met ontelbare artiesten en orkesten samen.

Kalaha kwartet werd gevormd na een improshow op STRØM Festival in 2013. Ze brengen een stomende mix die zowel de benen als het hoofd aan het werk zet. 

STUKcafé
zo 2 okt 201621:00

GRATIS

Schrijf je in op onze nieuwsbrief