BERBERIO [6+]

BerBerio 2 minute trailer

BERBERIO [6+]

Zonzo Compagnie

Uit het kakelbonte oeuvre van Berio Stelde kamermuziekensemble Revue Blanche een suite samen van soms haakse, meestal oorstrelende stukken. Het levert een heerlijke, onvoorspelbare voorstelling op. (...) Berio zou beslist een sprongetje gemaakt hebben bij dit vrolijk mooie muziekportret.
Tom Janssens – De Standaard, ****


Zonzo Compagnie verovert de wereld met intrigerende voorstellingen over het werk van fascinerende muzikanten en componisten. Eerder werd de muziek van John Cage en Miles Davis uitgepakt en aangepakt, nu is Luciano Berio aan de beurt.

Volgens het eigenzinnige recept van deze Italiaanse componist wordt de muziekwereld een paar keer op zijn kop gezet. Je hoort een gezongen stripverhaal, neemt vakkundig deel aan het mixen van verschillende componisten en krijgt heerlijke folk songs voorgeschoteld.

De rode draad doorheen de voorstelling is een hilarische figuur waarvoor Berio’s vrouw model stond: de onsterfelijke, hypergetalenteerde, waanzinnige zangeres Cathy Berberian. Zij gidst ons doorheen de muziekgeschiedenis, verlegt ondertussen wat muzikale grenzen en laat ons achter met de prettige vaststelling dat de muziekwereld een kruitvat van creatieve mogelijkheden is. 

Op de scène zie en hoor je het ensemble Revue Blanche dat nog niet zo lang geleden de Klaraprijs won als jonge belofte. Muzikanten van een buitengewoon niveau die in de Italiaanse regisseur en videoartieste Letizia Renzini de ideale partner vonden om de wereld van Luciano Berio om te zetten in een wondere multimediale voorstelling.

In het kader van het kunstenfestival Rode Hond (3 > 6 november 2016)
  

Concept Letizia Renzini & Revue Blanche | Regie, video Letizia Renzini | Muziek Luciano Berio, Cathy Berberian & Revue Blanche | Techniek, licht, decor Pieter Nys | Gespeeld door Revue Blanche | Lore Binon sopraan | Caroline Peeters fluiten | Anouk Sturtewagen harp | Kris Hellemans altviool
WWW.ZONZOCOMPAGNIE.BE 

STUK Soetezaal
do 3 nov 201615:00
do 3 nov 201619:00

€8 

Vanaf 6 jaar

Schrijf je in op onze nieuwsbrief