This is Offal

© Kelley Mary Reid This is Offal ©Berliner Festspiele Christopher Hewitt

This is Offal

Mary Reid Kelley (USA)

Een patholoog onderzoekt een vrouwenlichaam van wie de eigen organen voor verwarring en misverstanden zorgen rond haar zelfmoord. De sprekers in het drama - lever, hart, hersenen en andere organen - wijzen op het 'afval' uit de titel en de 'vreselijke' onherroepelijkheid van de daad. Als zelfs de eigen organen ruziën over wat er precies is gebeurd, is er zeker geen hoop meer op een rationele, wetenschappelijke verklaring voor de meest tragische en complexe menselijke handeling. This Is Offal is existentialistische, feministische horror boordevol woordspelingen die op macabere wijze Camus' filosofie van het absurde als alternatief stelt voor zelfmoord.

This Is Offal is ook een satire op de de langdurige fascinatie met het mooie dode vrouwenlichaam als onderwerp in de kunsten. Mary Reid Kelley, geboren in Greenville, South Carolina (1979), maakt haar video's vaak in samenwerking met haar partner Patrick Kelley. This Is Offal is hun eerste werk voor een live publiek, geproduceerd door Playground (STUK & M, Leuven).

De set van de voorstelling is als installatie te bezoeken vanaf een half uur voor de eerste voorstelling tot een half uur na de start van de laatste voorstelling. Op zondag van 17:00 tot 19:00.

This Is Offal is commissioned as part of Corpus, network for performance practice, and is produced by Playground (STUK Kunstencentrum & M-Museum, Leuven) and co-produced by KW Institute for Contemporary Art, Berliner Festspiele / Foreign Affairs. Corpus is Bulegoa z/b (Bilbao), Contemporary Art Centre (Vilnius), If I Can’t Dance, I Don’t Want To Be Part Of Your Revolution (Amsterdam), KW Institute for Contemporary Art (Berlin), Playground (STUK Kunstencentrum & M-Museum, Leuven) and Tate Modern (London). Corpus is co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union. www.corpus-network.org 
 

STUK Studio
do 17 nov 201621:00
do 17 nov 201622:30
vr 18 nov 201619:30
vr 18 nov 201621:30
za 19 nov 201619:30
za 19 nov 201621:30
zo 20 nov 201618:00

GRATIS
Duur: 13min
Taal: Engels
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief