Captain Fantastic

Captain Fantastic

Matt Ross

Ben en Leslie leven met hun zes jonge kinderen afgelegen in de uitgestrekte bossen in het noordwesten van Amerika. Ze zetten zich af tegen de maatschappij en voeden hun kinderen op volgens hun eigen idealen: de kinderen leren jagen en hun plan te trekken in de natuur, krijgen een zware fysieke training, maar leren ook filosoferen en kritisch nadenken. Wanneer een tragedie toeslaat moeten ze hun zelfgemaakte paradijs verlaten en komen ze terecht in de echte wereld.

COMMENTAAR

Ben en Leslie leven met hun zes jonge kinderen afgelegen in de uitgestrekte bossen in het noordwesten van Amerika. Ze zetten zich af tegen de maatschappij en voeden hun kinderen op volgens hun eigen idealen: de kinderen leren jagen en hun plan te trekken in de natuur, krijgen een zware fysieke training, maar leren ook filosoferen en kritisch nadenken. Wanneer een tragedie toeslaat moeten ze hun zelfgemaakte paradijs verlaten en komen ze terecht in de echte wereld. Viggo Mortensen is helemaal in zijn element als de charismatische, liefdevolle, maar soms ook bikkelharde vader in dit eigenzinnige familiedrama. Hilarisch grappige scènes wisselen af met diep ontroerende momenten, terwijl deze intelligente film vragen oproept rond opvoeding en maatschappelijke idealen, verantwoordelijkheid en ouderliefde. Matt Ross won de Prijs voor Beste Regisseur in de Un Certain Regard-sectie op het Filmfestival van Cannes.

PERS

“Grappig, eigenzinnig en hartverwarmend.” De Volkskrant

“Een topfilm.” Cutting Edge

“Grappig en slim.” De Morgen

Fictiefilm / 2016 / 1:58 / Regie: Matt Ross / Cast: Viggo Mortensen, George MacKay, Samantha Isler / Verenigde Staten / Gesproken taal: Anders, Engels / Ondertiteling: Nederlands / Leeftijdscategorie: 12+

Cinema ZED STUK
wo 28 dec 201622:30
do 29 dec 201617:30
vr 30 dec 201620:00

Basis: € 7,5

Reductie: € 6

Schrijf je in op onze nieuwsbrief