Samuel in the Clouds

Samuel in the Clouds

Pieter van Eecke

Hoog in de Andes blijft Samuel hopen dat de sneeuw terugkomt, ook al is de gletsjer door de klimaatverandering voorgoed weg. Toen hij jaren geleden als kind een foto zag van een skiër op een besneeuwde bergflank wist hij zeker: dat wou hij ook doen. Hij maakte zijn droom waar, leerde skiën en vond een job als machinist van de oude skilift aan de gletsjer op de Chacaltaya in Bolivië, een van de hoogste pistes ter wereld. Al generaties lang leven en werken er mensen in de besneeuwde bergtoppen. Maar nu blijft de sneeuw achterwege en verdwijnt de eeuwenoude gletsjer.

COMMENTAAR

Regisseur Pieter Van Eecke documenteert met prachtige beelden niet alleen de realiteit van de verdwijnende gletsjer, maar ziet in Samuels wanhopige weigering om de klimaatverandering als definitief feit te erkennen, een allegorie voor de mensheid die ondanks alle feiten blijft hangen in oude gewoontes. Een indrukwekkende film, gefilmd op een unieke locatie.

10 OKTOBER: INLEIDING DOOR DAVID DESSERS (CLIMAXI) David is al meer dan tien jaar actief als klimaatactivist. Hij organiseerde mee een hele reeks klimaatactiekampen in Vlaanderen en Nederland, stond mee aan de wieg van Climaxi, een beweging voor klimaat en sociale rechtvaardigheid. In Leuven was David ook betrokken bij de totstandkoming van het project Leuven Klimaatneutraal 2030. Sinds 2012 maakt hij ook deel uit van de Leuvense gemeenteraad voor groen.

Documentaire / 2016 / 1:20 / Regie: Pieter van Eecke / / België, Bolivia / Gesproken taal: Spaans / Ondertiteling: Engels / Leeftijdscategorie: alle leeftijden

Cinema ZED STUK
ma 10 okt 201620:00
di 11 okt 201617:30

Basis: € 7,5

Reductie: € 6

Schrijf je in op onze nieuwsbrief