7

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound
Home » 7

7

Radouan Mriziga

Net zoals in 55 en 3600, speelt in - het slotluik van een trilogie - de relatie tussen dance, constructie, architectuur en sculptuur een hoofdrol. Een beweging lichaam verbinden als maatstaf en maker van een expressie, personage of architecturale tekeningen en constructies. 

7 is ook geïnspireerd door de zeven wereldwonderen van de antieke wereld. Die bekende architecturale en artistieke verwezenlijkingen, waarvan de pyramide van Gizeh ook vandaag nog bestaat, kenmerken de overwinning van de mens op zijn fysieke beperkingen tegenover de natuurwetten.

 

Radouan Mrziga studeerde in 2012 af van P.A.R.T.S., Anne Teresa De Keersmaeker's beroemde dansschool in Brussel. Meteen daarna werkte hij al samen voor verschillende producties, zoals de performance Half Elf Zomeravond van Bart Meuleman en Toneelhuis. Hij is een van de performers in de productie Re: Zeitung, een project van de P.A.R.T.S. Foundation en De Munt waarin een nieuwe generatie professionele dansers het repertoire van De Keersmaeker herwerkt. Hij danste ook in werk van Claire Croizé en in Simon Tanguys People in a Field.  

Vrij snel begon Mriziga zich toe te leggen op eigen werk en in 2013 begon hij met research voor zijn voorstellingen 55 en 3600 als artist in residence aan het Moussem Nomadic Art Centre. 

STUK Studio
ma 3 okt 2016 - za 8 okt 2016.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief