The Noon (working title)

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

The Noon (working title)

Het lichaam en zijn representatie in verschillende situaties, de betekenis die een lichaam kan hebben, het lichaam gebruiken als werktuig, als object, als ik. De afstand tussen het Ik en mezelf, het structurele bestaan van het anatomische lichaam, het lichaam als een transparente massa die kan worden belanden met verschillende ervaringen die elkaar ontmoeten en tegelijk gebeuren (tekst, geluid, en de uitvoering van fysieke en abstracte taken).  Die taken zullen gebaseerd zijn op mijn eigen ervaring en herinnering en mijn relatie tot een specifiek geluid en een specifieke tekst. Ik ben het gevolg van mijn omgeving, mijn omgeving is het gevolg van mij.

Youness Khoukhou werd in 1984 geboren in Safi, Morocco. Hij begon op zijn 18e met breakdancen in Marrakech, waar hij opgroeide, en studeerde er hedendaagse dans. Hij verhuisde in 2006 naar Tunis om te gaan werken voor 
C.M.D.C. (Mediterranean Centre for Contemporary Dance in Tunisia). Ondertussen studeerde hij ook psychomotorische therapie en lichaamswerk aan het Centre Lafaurie Monbadon in Frankrijk met Jacques Garros. Hij kwam in 2008 in België aan om aan P.A.R.T.S. te gaan studeren. Doorheen de jaren werkte Youness ook and artistieke en onderwijsprojecten in Marokko en Europa. Hij richtte in 2012 het collectief 111-1 op, en was als danser actief in Rezeitung van Anne Teresa de Keersmaeker en P.A.R.T.S fondation in 2013, Primitive van Claire Croizé in 2014, Soleils. van Pierre Droulers waarmee hij ook de solo Each Today is Yesterday’s Tomorrow maakte. In 2015 toonde Youness Khoukhou Becoming, zijn eerste werk als solo-choreograaf.

STUK Studio
ma 31 okt 2016 - zo 6 nov 2016.
ma 23 jan 2017 - vr 27 jan 2017.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief