Nelson Danst [4+]

Aftermovie boekvoorstelling Nelsons dansboek

Nelson Danst [4+]

Dafne Maes

Nelson vraagt je ten dans, samen met je kind. Onder de deskundige begeleiding van danscoach Dafne Maes maak je kennis met Nelsons dansboek.  In Nelsons dansboek nemen Nelson en zijn familie je mee op sleeptouw in twintig korte dansspelletjes. Ze schilderen al dansend in de lucht en besturen elkaars lichaam met een gekke afstandsbediening. Ze drummen met heel hun lijf op de vloer en laten elkaar door de lucht vliegen. Ze bewegen zoals ze nog nooit bewogen hebben. Op het einde duwen ze hun lievelingsspelletjes door een gigantische dansmachine en knutselen zo hun eigen dansvoorstelling in elkaar. Doen jullie mee?

Geen voorgekauwde pasjes in Nelsons dansboek. Niets moet op de maat van de muziek en tellen hoeft al helemaal niet. Met prikkels uit de hedendaagse dans word je samen met je kind uitgedaagd om je eigen bewegingstaal te ontdekken en leer je hoe je een choreografie uitschrijft.

Laura Van Bouchout pendelt tussen Leuven en Los Angeles. Ze is journaliste en geestelijke mama van Nelson.

Dafne Maes woont in Antwerpen. Ze danst in verschillende dansprojecten en is als educatief medewerker/docent aan de slag bij het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, Ultima Vez (Wim Vandekeybus) en Rosas (Anne Teresa De Keersmaeker). Ze ontwikkelde de danseducatieve website www.dansendansen.be

Emma Thyssen woont in Antwerpen. Ze is illustrator en vormgever en een vaste waarde in de Nelsonboekenreeks.

STUK Labozaal
di 4 apr 201711:00
di 4 apr 201716:00

De workshop van 14:00 is geannuleerd. Die van 11:00 en 16:00 vinden plaats zoals voorzien.

1 ticket = €5 per duo (
ouder + kind)
geen ervaring vereist
75 minuten

Schrijf je in op onze nieuwsbrief