A QUIET PASSION

A QUIET PASSION

Terence Davies

Op het familielandgoed aan de Amerikaanse oostkust groeit Emily Dickinson op in een strenge wereld waar niemand buiten de lijntjes mag kleuren. Vrouwen hebben er een bepaalde rol te vervullen. Reeds als tiener begint Emily te rebelleren tegen haar puriteinse leraar en conservatieve vader en stelt ze met scherpe pen de gangbare religieuze en sociale dogma’s aan de kaak. Maar haar opstandigheid beperkt zich tot het papier: de schrijfster verliet amper het huis en leidde een solitair en eenzaam leven. Meer en meer trekt ze zich terug uit het openbare leven en brengt ze haar dagen door op haar landgoed samen met haar trouwe zus en haar overspelige broer, met haar pen als enige wapen tegen de heersende moraal.

COMMENTAAR

Met deze deels in België opgenomen biopic over de 19de-eeuwse dichteres Emily Dickinson voegt de Britse regisseur Terence Davies weer een meesterwerk toe aan zijn oeuvre (Distant Voices, Still Lives, The Deep Blue Sea). Hij verrast met zijn casting van ‘de rosse van Sex and the City’ als de beroemde dichteres die tegen de stroom ingaat, maar Cynthia Nixon wordt unaniem geprezen voor haar schitterende vertolking en zelfs getipt voor een Oscar. En er is zelfs een Leuvens tintje: stadssopraan Noémi Schellens verzorgt een prachtige vertolking van Franz Schuberts Nacht und Traüme. A Quiet Passion won de Grote Juryprijs op het Filmfestival van Gent.

PERSCOMMENTAAR

“Een zinderende zedensatire vol verstilde passie.” Filmfest Gent

“Davies is immers geen biograaf, maar een kunstenaar.” Humo

Fictiefilm / 2016 / 2:05 / Regie: Terence Davies / Cast: Cynthia Nixon, Jennifer Ehle, Duncan Duff e.a. / Verenigd Koninkrijk, België / Gesproken taal: Engels / Ondertiteling: Nederlands / Leeftijdscategorie: 9+

Cinema ZED STUK
wo 28 dec 201620:00
do 29 dec 201622:30
vr 30 dec 201617:30
vr 30 dec 201622:30

Basis: € 7,50

Reductie: € 6,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief