JULIETA

JULIETA

Pedro Almodóvar

Julieta, een vrouw van rond de 50, staat op het punt om Madrid te verlaten om samen met haar minnaar Lorenzo een nieuw leven te beginnen in Portugal. Wanneer ze op straat een jeugdvriendin van haar dochter Antía tegen het lijf loopt, zegt ze dat plan op. Ze keert terug naar het appartement waar ze met haar dochter woonde en begint haar een brief te schrijven om alles uit te leggen.

COMMENTAAR

Grootmeester Pedro Almodóvar is een van de zeldzame topregisseurs die geweldige vrouwelijke protagonistes kan neerzetten in zijn films: unieke personages steevast vertolkt door ijzersterke actrices. Ook voor Julieta is dit het geval: twee uitmuntende actrices vertolken Julieta in twee verschillende levensfases. De jongere versie is voor de rekening van Adriana Ugarte, de oudere versie voor Emma Suárez, die o.a. furore maakte in verschillende films van die andere grote Spaanse cineast, Julio Medem (Caotica Ana, Lucia y el sexo, Vacas; La Ardilla Roja).

Fictiefilm / 2016 / 1:36 / Regie: Pedro Almodóvar / Cast: Emma Suarez, Adriana Ugarte, Michelle Jenner, Rossy de Palma / Spanje / Gesproken taal: Spaans / Ondertiteling: Nederlands / Leeftijdscategorie: +6

Cinema ZED STUK
do 22 dec 201617:30
vr 23 dec 201620:00
di 27 dec 201617:30

Basis: € 7,50

Reductie: € 6,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief