LA TIERRA Y LA SOMBRA

LA TIERRA Y LA SOMBRA

César Augusto Acevedo

De oude boer Alfonso keert terug naar huis om voor zijn doodzieke zoon te zorgen. Wanneer hij bij zijn vroegere woning aankomt, ontmoet hij opnieuw de vrouw die ooit zijn echtgenote was, samen met zijn schoondochter en kleinzoon. Het omringende landschap lijkt net een woestenij. Uitgestrekte suikerrietplantages omgeven het huis, en zorgen voor aanhoudende aswolken. Zeventien jaar nadat hij zijn gezin verliet, probeert Alfonso zijn plaats terug te vinden en zijn familie te redden.

COMMENTAAR

Deze beeldschone Colombiaanse film over een eenvoudige familie van rietsuikersnijders in de Valle del Cauca regio won onverwacht de Camera d’Or tijdens het filmfestival in Cannes. Een prachtig gefotografeerde en poëtische parabel die veel meer is dan een verhaal over onderdrukking. Een film over keuzes maken, maar meer nog over de tijdelijkheid en nietigheid van de mens.

PERSCOMMENTAAR

“Een fantastisch debuut.” De Filmkrant

Fictiefilm / 2015 / 1:34 / Regie: César Augusto Acevedo / Cast: Haimer Leal, Hilda Ruiz, Edison Raigosa e.a. / Colombia / Gesproken taal: Spaans / Ondertiteling: Engels / Leeftijdscategorie: Alle leeftijden

Cinema ZED STUK
wo 21 dec 201622:30
do 22 dec 201620:00

Basis: € 7,50

Reductie: € 6,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief