Peter Broderick (solo/piano) + Dudal

Peter Broderick - Carried (Live on Piano Day 2016)

Peter Broderick (solo/piano) + Dudal

TIMING

20:00doors
20:15Dudal
21:15 

Peter Broderick


De uit Portland (VS) afkomstige multi-instrumentalist en componist Peter Broderick legde de afgelopen jaren een onvoorspelbaar en eigenzinnig pad af in de hedendaagse muziekwereld. Zijn omzwervingen en solo-carrière brachten hem in de dans- en filmwereld, hij schreef muziek voor documentaires en kunstinstallaties.
 

Nu gaat Peter nog een stapje verder, het muziek-filosofische terrein. Voor zijn laatste album Partners (Erased Tapes) liet hij zich inspireren door John Cage’s compositie In a landscape, waarbij alles wordt overgelaten aan het toeval, en begeeft zich daarmee in de wereld van de avantgarde. De uitkomst van een track liet hij helemaal over aan het rollen van dobbelstenen. Deze keer doet deze straffe multi-instrumentalist het louter met piano en stem, maar stelt zich meer dan ooit kwetsbaar op. Dat maakt van Partners een (h)eerlijke en oprechte plaat en het indrukwekkende bewijs dat hij na een jarenlange carrière als helpende hand van verschillende collega-muzikanten (Nils Frahm, Efterklang, The Album Leaf) het wel op z’n eentje kan.

In 2015 kwam Dudal voor het eerst op de radar met een debuut EP op het Franse Found Toys Creative. De muziek van deze mid-twintiger, die overigens ook het Gentse label Dauw cureert, kenmerkt zich door lo-fi melodieën die zich nestelen in traag opbouwende geluidstexturen die resulteren in fragiele elektroakoestische composities.

Na enkele shows in eigen land, trok Dudal in 2016 ook naar Berlijn, Praag en Londen voor een reeks intieme concerten. Momenteel  werkt hij aan een volwaardige eerste langspeler maar daarnaast staan ook samenwerkingen met, onder andere, Stijn Hüwels en Will Samson in de steigers. 

 
STUK Labozaal
vr 17 feb 201720:00
basisSTUKkaart
kassa€ 14€ 12
vvk€ 12€ 10

Dit is een zittend concert.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief