Mijn naam is Courgette

Mijn naam is Courgette

Claude Barras

Courgette is helemaal geen groente, maar een dapper jongetje. Wanneer hij zijn moeder verliest, voelt hij zich helemaal alleen op de wereld. Maar in het weeshuis ontdekt hij al snel dat hij niet de enige is. Simon, Ahmed, Jujuge, Alice en Béatrice: ze hebben elk hun verhaal, met hun moeilijke maar ook hun lieve kantjes. En dan is er nog dat ene meisje, Camille. Courgette maakt vrienden, bouwt zijn leven op en wordt zelfs verliefd.

COMMENTAAR

Deze bitterzoete, sfeerrijke stop-motionfilm kreeg in Cannes minutenlang een staande ovatie, en werd op het Annecy filmfestival bekroond met de publieksprijs én de prijs voor beste film. Een fijngevoelige film over een nieuw leven opbouwen, dingen ontdekken, maar ook over problemen en verdriet. Een verrassende film die veel meer emoties toelaat dan het vrijblijvende bubblegum-roze Disney-gevoel en gegarandeerd grote én kleine harten verovert.

PERSCOMMENTAAR

“Een edelsteentje. Het kan niet anders of ‘Mijn naam is Courgette’ is van toverklei gemaakt”. HUMO

Kinderfilm / 2016 / 1:06 / Regie: Claude Barras / / Frankrijk / Gesproken taal: Nederlands / Ondertiteling: *Geen*/ Leeftijdscategorie: +9

Cinema ZED STUK
di 3 jan 201715:00
vr 6 jan 201715:00
za 7 jan 201715:00

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief