Peter en de Draak

Peter en de Draak

David Lowery

Al jaren vertelt de oude meneer Meacham verhalen over een woeste draak die ergens diep in de donkere bossen woont. Zijn dochter Grace, die werkt als boswachter en het bos op haar duim kent, beschouwt deze verhalen als verzinsels. Totdat zij Peter ontmoet; een mysterieuze jongen zonder huis en familie, die beweert dat hij samen met een gigantische draak genaamd Elliott leeft in het bos. De beschrijvingen die Peter over de draak vertelt, lijken verdacht veel op de draak uit de verhalen van haar vader.

COMMENTAAR

De schitterende harige loebas die draak Eliott in deze bewerking geworden is, staat gelukkig mijlenver van de veel te liefelijke groen-roze draak uit de originele Peter en de Draak van 1977. Een heerlijke, klassieke feelgood familiefilm, met voor de (groot)ouders een unieke kans om klassebak Robert Redford nog eens aan het werk te zien.

Kinderfilm / 2015 / 1:42 / Regie: David Lowery / Cast: Bryce Dallas Howard, Robert Redford, Oakes Fegley / Verenigde Staten, Nieuw-Zeeland / Gesproken taal: Nederlands / Leeftijdscategorie:  +6

Cinema ZED STUK
wo 4 jan 201715:00
zo 8 jan 201715:00

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief