Xiu Xiu + El Yunque

Xiu Xiu + El Yunque

TIMING

20:00doors
20:15El Yunque
21:20Xiu Xiu


Xiu Xiu is de uitlaatklep van de compromisloze en in Los Angeles gevestigde multi-instrumentalist Jamie Stewart, plus een resem aan medewerkers zowel in de studio als op het podium… Sinds 2002 is er een onophoudelijke stroom aan releases, nevenprojecten, kunstprojecten en uitgebreide internationale tournees. Xiu Xiu’s muziek zwenkte van avant-pop tot kunstig georkestreerde rock, zwartgallige noise geserveerd met een kneuzige eerlijkheid en brutale intensiteit waardoor hij een leger aan toegewijde fans achter zich schaart.


De nieuwe Xiu Xiu-plaat heet FORGET en volgt op een periode van immense productiviteit na onder meer het project Plays the Music of Twin Peaks, een samenwerking met Mitski, een albumproductie met Merzbow en een herwerking van Mozarts opera de Toverfluit. Die hectische trip in heeft ervoor gezorgd dat FORGET een Xiu Xiu  werd zoals je ze nog nooit gehoord hebt. Een dromerige waas met gastvertolkingen van onder andere Charlemagne Palestine en Swansgitarist Kristof Hahn.

         

Spreek het uit zoals je wil ([younk], [yunk] of [yonk-eh]). Het botsende geluid van El Yunque komt als een voorhamer op je af. Explosies van gitaren, wisselingen van tempo, maniakale schreeuwbuien, nononsenseuitlatingen en intens drumwerk - alles passeert de revue op
Boxes, de opvolger van hun debuut Baskenland. De kroonprinsen van de b(l)oeiende Belgische noisescene klinken als een bastaardkind van Swans en Lightning Bolt: vet, schetterend en brutaal. Een extra verzekering tegen bloedneuzen, hersenschuddingen en vliegende gitaren is aangevraagd.

   

STUK Labozaal
di 23 mei 201720:00
basisSTUKkaart
kassa€ 14€ 12
vvk€ 12€ 10

Schrijf je in op onze nieuwsbrief