The Sad and Beautiful World of Sparklehorse - Glitterpaard

The Sad & Beautiful World of Sparklehorse (Trailer 1)

The Sad and Beautiful World of Sparklehorse - Glitterpaard

Docville

De muzikale invloed van Sparklehorse is nauwelijks te overschatten. Vele indiemuzikanten noemen hem als belangrijke inspiratiebron. Glitterpaard is een muzikaal eerbetoon aan Sparklehorse en zal een aantal van zijn nummers spelen.

Sparklehorse is het alter ego van Mark Linkous, een Amerikaanse zuiderling die bijzonder betoverende en unieke muziek maakte, bejubeld door zowat de voltallige muziekpers en talloze indiemuzikanten. Tom Waits, PJ Harvey, Thom Yorke, Nina Persson (The Cardigans) en David Lynch waren fan en vervulden gastrollen op zijn platen. Linkous was een bescheiden man, een gentleman, maar hij had ook een donkere kant. Hij was zelfdestructief en vocht tegen drank- en drugsverslavingen. Bovendien kreeg hij te maken met verlamming – hij trad een tijd lang op in een rolstoel – en geestelijke problemen die uiteindelijk leidden tot zijn zelfmoord in 2010. De dualiteit van zijn persoonlijkheid vind je ook terug in zijn muziek. Je hoort mooie, ongewone pop, soms heel klein en rafelig, met overstuurde zang en surrealistische teksten (‘at sunrise the monkeys will fly, and leave me with pennies in my eyes’), maar ook roestige countryballads en snoeiharde punk.

The Sad and Beautiful World of Sparklehorse is een muziekdocumentaire waarin zowel de cultfiguur, de muzikant, als de getormenteerde mens Mark Linkous worden belicht. Twee Britse filmmakers geven het woord aan onder meer Jason Lytle (Grandaddy), John Parish, Adam Bryanbaum Wiltzie (Stars of the Lid), Jonathan Donahue (Mercury Rev), die allemaal met Linkous hebben geleefd of gewerkt. Deze unieke film ging eerder dit jaar in première en is nu dus voor de eerste maal in België te zien.

Cinema ZED STUK
ma 27 mrt 201720:00

20:00 film in Cinema ZED STUK 
reductie €7 
basis €8,5  

21:30 gratis concert in STUKcafé 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief