Safari

Safari

Ulrich Seidl

Ulrich Seidl, de meester van de beeldschone maar ongemakkelijke documentaire, buigt zich over het fenomeen van de trofeejacht van blanke toeristen in Afrika. In gestileerde tableaus en met zijn gebruikelijke vileine humor brengt hij het proces van deze zinloze moordpartijen in beeld en probeert hij zicht te krijgen op hun drijfveren.

Ieder jaar reizen talloze blanke Europese toeristen naar de wildreservaten van Afrika en Namibië om hun droom na te jagen. Letterlijk. Met een biertje in de hand liggen ze uren te wachten op hun prooi, om die vanop veilige afstand neer te schieten, waarna ze triomfantelijk poseren naast de bloedende leeuw, zebra of gazelle. Het villen en verschepen van de karkassen laten ze over aan het arme zwarte personeel.

 COMMENTAAR 

De Oostenrijkse filmmaker Ulrich Seidl (bekend van onder meer ‘Im Keller’, de ‘Paradise’-trilogie en ‘Hundstage’) brengt in gestileerde tableaus en met zijn gebruikelijke vileine humor het proces van deze zinloze moordpartijen in beeld. Met zijn ongemakkelijke camera probeert hij te achterhalen wat de motieven zijn van de jagers en wat hen drijft naar deze plezierrooftochten.

 

 

Documentaire / 2016 / 1:30 / Regie: Ulrich Seidl / / Oostenrijk / Gesproken taal: Afrikaans / Leeftijdscategorie: AL

Cinema ZED STUK
ma 27 mrt 201717:30
do 30 mrt 201720:00

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief