Invisible [8+]

invisible (v02)

Invisible [8+]

kabinet k & HETPALEIS

Hoe het licht dooft
Hoe de mist niet wil wijken
Hoe ondersteboven de wereld
Hoe een klaaglied
Hoe het bloed ruist
Hoe oorverdovend de stilte
Hoe niets dan adem

Hoe te dansen op het slappe koord
Hoe zijn draai te vinden
Hoe te tasten in het duister
Hoe te rusten
Hoe te herhalen

Hoe we ons redden
Hoe weer zichtbaar te worden

Er is een mens die een vraag stelt. Ongedurig, vol verlangen. Er is een wereld die zwijgt. Onverschillig en verpletterend. Maar er is ook het leven dat steeds weer de bovenhand neemt, hoe dan ook.

Invisible, gecreëerd met zeven dansers van verschillende generaties, stelt de vraag naar wat het doet met een mens als hij zijn ijkpunten verliest. Een voorstelling over loutering. Hoop. Troost.

Hoe we dansen op het slappe koord tussen alles en niets.
Hoe we fluiten in het donker.

Met kabinet k hanteren Joke Laureyns en Kwint Manshoven een danstaal die veel vertelt met weinig, die vertedert en pijn doet tegelijk, die sober en rijk is, abstract en naturel, ernstig en speels. Live- of nieuw gecomponeerde muziek, de aanwezigheid van verschillende generaties op de scène en de invloed van de beeldende kunsten zijn constanten in het werk. Kabinet k benadert dans op een zeer organische manier. Met zijn voorstellingen wil kabinet k een eigen venster op de wereld openen, laten zien hoe het anders kan, stilte plaatsen tegenover een wereld vol stellingen. De poëzie van het werk is universeel. Invisible is in zijn gelaagdheid een voorstelling voor zowel volwassenen als voor kinderen vanaf 8 jaar.


kabinet k 

   

HETPALEIS

        

choreografie Joke Laureyns & Kwint Manshoven | dans Louise Tanoto, Jacob Ingram-Dodd, Kwint Manshoven, Titus Messiaen, Lisse Vandevoort, Sueli Besson, Naïm Glas | muziek Stijn Ylode De Gezelle | scenografie & lichtontwerp Stef Stessel | dramaturgie Mieke Versyp | kostuums Valerie Le Roy | techniek Barbara De Wit & Lorin Duquesne | productie kabinet k & hetpaleis | coproductie STUK | met steun van de Vlaamse Gemeenschap & de stad Gent | met dank aan NTGent

STUK Soetezaal
vr 2 mrt 201819:00
za 3 mrt 201819:00

Door een agendaconflict kan de voorstelling van 1 maart niet plaatsvinden. Ze wordt vervangen door een voorstelling op 3 maart, ook om 19:00. De voorstelling van 2 maart blijft behouden. 


Kocht je tickets voor 1 maart? Contacteer dan STUK Onthaal via ticket@stuk.be en laat ons weten of een van beide andere data voor jou passen, dan boeken we kosteloos je ticket om. Onze excuses voor het ongemak.


basis €14 / reductie €10

MASTERCLASS MET KABINET K
ZA 24 & ZO 25 FEB
INFO VIA DEZE LINK


KLIK HIER VOOR ABONNEMENTEN

Schrijf je in op onze nieuwsbrief