Le Meraviglie

Le Meraviglie

Alice Rohrwacher

Een gezin leidt een eenvoudig en teruggetrokken op het Italiaanse platteland, waar ze leven van het land en de productie van verse honing. Vader Wolfgang wil niets te maken hebben met al wat modern of nieuw is. Maar de dochters hebben wel oog voor de buitenwereld. Zeker wanneer de 12-jarige dochter Gelsomina in de ban raakt van Milly Catena, een Italiaanse tv-presentatrice die in een realityshow op zoek gaat naar Italië's meest authentieke familie. Gelsomina is vastbesloten het gezin deel te laten nemen.

 

Commentaar:

 

In 2011 maakte de Italiaanse regisseur Alice Rohrwacher reeds indruk in Cannes met haar debuut 'Corpo Celeste'. In 2014 won ze er met 'Le Meraviglie' de Grote Jury Prijs. De rol van de moeder in het gezin wordt vertolkt door Rohrwachers eigen zus, voor de vader castte ze een goede bekende voor het Belgische publiek, Sam Louwyck, die een glansrol neerzet. Le Meraviglie (letterlijk: De Wonderen) is een kleurrijke, wonderlijke, soms mysterieuze film.

De voorstellingen van STUK START zijn gratis, maar u heeft een toegangsticket nodig. Deze kunnen telkens 1u voor de start van de filmvertoning aan het STUK-onthaal worden opgehaald.

 

Pers:

 

"Een schitterende, zeldzaam delicate film" (De Standaard)

"De oprechtheid en het vitalisme druipen er in dikke geuten van af, het naturel van de kids is om van te smullen en Rohrwacher danst als een behendige bij om alle voorgekauwde coming-of-age-clichés heen." Focus Knack

"[Rohrwachrer] combineert in haar films de beste aspecten van de grote Italiaanse regisseurs die haar voorgingen: de fantasie van Fellini, de maatschappijkritiek van Pasolini, de vertelstijl van Antonioni en de filmstijl van Rossellini." (Filmfest Gent)

"The tone hovers mysteriously between dream and reality and Rohrwacher pins the film on stark and striking images" (The Hollywood Reporter)

 

STUK START: BELGIANS ABROAD

 

De wereld is een dorp geworden en dat geldt zeker ook voor de filmwereld. Internationale filmproducties zakken steeds vaker af naar België af en omgekeerd staan Belgische acteurs en actrices steeds meer op buitenlandse filmsets. Cinema ZED –STUK zoomt in op enkele internationale producties waar Vlaanderens uitgezonden zonen en dochters in schitteren: La Tierra Roja met Geert Van Rampelberg, Moonwalkers met Tom Audenaert, La Meraviglie met Sam Louwyck, Un début prometteur met Veerle Baetens en The Zookeepers Wife met Johan Heldenbergh. Weetjes die u kan benutten in de volgende klassieke filmquiz, maar die u niet zullen verder helpen in de ongeziene ‘Stop-the-film-Quiz’ die het seizoen helemaal terug op gang trekt.

 

 

 

Cast: Sam Louwyck, Monica Bellucci, Alba Rohrwacher, Maria Alexandra Lungu e.a. / Italië / Gesproken taal: Duits, Frans, Italiaans / Ondertiteling: Nederlands

Cinema ZED STUK
do 28 sep 201717:30

De voorstellingen zijn gratis, maar u heeft wel een toegangsticket nodig. Deze kunnen telkens 1u voor de start van de filmvertoning aan het STUK-onthaal worden opgehaald.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief