Invisible

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

Invisible

kabinet k

Invisible peilt naar wat het doet met een mens als die zijn ijkpunten verliest. Gecreëerd met 4 jonge kinderen en 3 dansers wil de voorstelling spreken over loutering, erbarmen, verlies en hoop.  Tijdens de residentie in STUK zullen Kwint Manshoven en Joke Laureyns de creatie-periode op de vloer voorbereiden: concreet gaan ze die week fysieke opdrachten ontwerpen die de dansers dichter bij de beoogde danstaal en in de juiste state of being moeten brengen.  Omdat het creatieproces met jonge kinderen vraagt om een specifieke en methodische aanpak, laat deze residentie beide makers toe om het vooronderzoek af te ronden en hun ‘methode’ voor te bereiden en uit te testen.    


Joke Laureyns en Kwint Manshoven zijn beiden choreograaf, met een achtergrond in respectievelijk filosofie (Joke) en vormgeving (Kwint). Met kabinet k focussen ze zich op dansvoorstellingen met zowel professionele dansers als kinderen op scène. Van 2002 tot 2007 werkten ze onder de vleugels van verschillende huizen zoals fABULEUS (Dromen hebben veters, Randschade), Kopergietery (Shelter, Acte Gratuit, Martha-Marthe …) en CCHasselt/Krokusfestival (Questo Ricordo).

Met einzelgänger (-), unfold, i see you, rauw en ba(b)bel bouwt kabinet k sinds 2007 aan een heel eigen oeuvre van dansvoorstellingen voor een jong publiek. Unfold en rauw worden beide geselecteerd voor het Theaterfestival. Met unfold zet kabinet k zich voor het eerst ook in het buitenland op de kaart; die internationale uitstraling wordt met de voorstelling rauw verzilverd. Sinds kort werkt kabinet k structureel samen met hetpaleis (Antwerpen). Horses is de eerste voorstelling in dit parcours, in 2018 maakt kabinet k er invisible.


STUK Atelier 1
ma 18 sep 2017 - zo 24 sep 2017.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief