David Lynch – The Art Life

David Lynch – The Art Life

Jon Nguyen, Rick Barnes, Olivia Neergaard-Holm

Rond weinig hedendaagse regisseurs hangt een even groot aura als rond David Lynch, de man wiens familienaam een geheel eigen stijl ging definiëren. David Lynch – The Art Life is een intieme en uiterst creatieve reis doorheen het meesterlijk brein van David Lynch, wiens leven zelf als een bewegend excentrisch kunstwerk is. En natuurlijk doet deze documentaire dit in een geheel typerende ‘lynchiaanse’ stijl.

De vraag of kunst het leven imiteert, of het leven kunst, is irrelevant in het geval van de buitenissige regisseur David Lynch, voor wie kunst gelijk is aan het leven. Lynchs creatieve producten mogen dan wel surrealistisch zijn, ze ontspringen telkens vanuit een welbepaalde persoonlijke achtergrond en filosofie. Regisseur Jon Nguyen gaat op zoek naar dat bepaalde “iets” van David Lynch en waar het vandaan komt. Een intieme kijk op het leven van het creatief brein achter onder andere Eraserhead, Mulholland Dr, Blue Velvet en Twin Peaks.


COMMENTAAR

Nguyen en zijn team hadden al eerder Lynchs creatieve voetstappen gevolgd in Lynch, een documentaire over de film Inland Empire (2007). Maar nu kiest Nguyen resoluut voor een focus op de buitengewone en unieke connectie tussen Lynch zijn leven en kunst, waardoor het resultaat intiemer is dan elk ander interview met Lynch ooit. En geheel in stijl baadt het portret van Lynch in de typerende bevreemdende, buitengewone, lichtjes verontrustende sfeer. Een perfect eerbetoon aan het unieke genie dat de ondertussen dik 70-jarige David Lynch is.

Documentaire / 2016 / 1:30 / Regie: Jon Nguyen, Rick Barnes, Olivia Neergaard-Holm, / / Verenigde Staten / Gesproken taal: Engels / Alle leeftijden

Cinema ZED STUK
za 21 okt 201720:00
di 24 okt 201717:30
wo 25 okt 201717:30
za 28 okt 201720:00
ma 30 okt 201717:30

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief