Grijze cellen : Het einde van olie en gas

Grijze cellen : Het einde van olie en gas

Deze lezing is volzet.

Elektrisch gaan rijden en verwarmen, de kerncentrales sluiten én tegelijk minder CO2 uitstoten. Kan dat? Hoe verwarmen we onze huizen zonder aardgas? Hoe vermijden we dat het licht uitgaat in een koude, windstille winter? Hebben we binnenkort allemaal een thuisbatterij, een slim huis en een elektrische auto?
Daar hebben we het over met:

- Energie-expert Pieter Lodewijks (VITO/EnergyVille) vervangt collega Ronnie Belmans (KULeuven/EnergyVille) die er om gezondheidsredenen helaas niet bij kan zijn op 13 maart. 
- Prof. dr. ir. Jacques De Ruyck (VUB, gespecialiseerd in kernenergie, zonne-energie en thermodynamica)
- Mathias Bienstman (beleidscoördinator van Bond Beter Leefmilieu en auteur van het boek Op eigen kracht – de bevrijding van gas, olie en kernenergie).

Eos-redacteur Dieter De Cleene leidt het gesprek. Tijdens de avond is er genoeg ruimte voor jouw vragen rondom de energietransitie.
Heb je nu al een vraag? Stuur die dan naar redactie@eoswetenschap.eu onder vermelding van ‘Energiedebat’. Dieter kiest de meest relevante vragen uit en laat ze aan bod komen op 13 maart.

Eos Wetenschap organiseert lezingen- en debatreeks Grijze Cellen in samenwerking met FWO (Fonds Wetenschappelijk Onderzoek – Vlaanderen) en STUK.

STUK Auditorium
di 13 mrt 201820:00

Deze lezing is volzet

Schrijf je in op onze nieuwsbrief