No Intenso Agora

No Intenso Agora | TRAILER

No Intenso Agora

João Moreira Salles

In aanwezigheid van en in conversatie met regisseur João Moreira Salles.

In een opeenvolging van intense persoonlijke en historische beelden bevraagt No Intenso Agora de legende van mei 1968. De film onderzoekt in het bijzonder de rol die gespeeld wordt door discours en retoriek, performance, en allerlei vormen van “beeldcreatie”. Heeft de opstandige geest van mei 1968 de dominante orde alleen voorzien van de middelen om zichzelf te vernieuwen, zoals velen hebben beweerd? Of kunnen we het ook beschouwen als een kracht die blijft nagalmen vandaag? De langdurige discussies over de invloed en het nalatenschap van de gebeurtenissen van mei 1968 worden aangewakkerd door de naderende 50ste verjaardag. In navolging daarvan moedigt No Intenso Agora ons aan ons af te vragen hoe de beelden ons kunnen helpen om het gevoel van desillusie en ontgoocheling dat is blijven hangen in de nasleep van die gebeurtenissen te overstijgen. Een uitdaging die de kern raakt van het cinematografische onderzoek dat João Moreira Salles voert: doordringen tot het mysterieuze innerlijke leven van gefilmde beelden.

 

João Moreira Salles
(°1962, Rio de Janeiro, Brazilië)

João Moreira Salles is een Braziliaans documentairemaker, oprichter van het cultuurmagazine Piauí en president van het Instituto Moreira Salles, een centrum voor fotografie, muziek, literatuur, iconografie en cinema. Zijn documentaires hebben veel erkenning en onderscheidingen gekregen op festivals zoals het Miami International Film Festival, de Cinéma du Réel, het Havana Film Festival. Salles heeft ook documentaires voor televisie geregisseerd en doceerde over documentaire films aan de Pontifical Catholic University of Rio de Janeiro en Princeton University. 


De vertoning wordt door STUK en Courtisane georganiseerd, i.s.m het Lieven Gevaert Centre en het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven) en maakt deel uit van DISSENT!, een initiatief van Courtisane, Auguste Orts en Argos.


Cinema ZED STUK
di 20 mrt 201820:00

2017, DCP, 127’, Eng. ondertitels


GRATIS ZONDER RESERVATIE
TICKETS KUNNEN WORDEN OPGEHAALD AAN STUK
ONTHAAL VANAF 1 UUR VOOR DE VOORSTELLING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief