theory of contemporary dance

Voor het derde jaar op rij organiseren STUK en KU Leuven (Culturele Studies) een veelzijdige lessenreeks hedendaagse dans. Dit jaar is de rode draad doorheen de colleges het thema transmissie. Hoe organiseert overdracht zich binnen een vluchtige, immateriële kunstvorm? Wat is bvb. de impact van digitalisering op het archief en repertoire? In het kader van de lessenreeks vinden een aantal gastcolleges plaats met praktijkdeskundigen. De lessenreeks eindigt met een verdiepend symposium waarin een aantal prominente, internationale sprekers aan het woord komen met een bijdrage over de theorievorming rond transmissie. Zowel de gastcolleges als het symposium vinden plaats in STUK en zijn publiek toegankelijk. De voertaal is Engels.

theory of contemporary dance

Voorbij

wo 16 mei 18 . 15:00 - 18:30

In het symposium Moving Movement: Dance and Transmission verkennen we hoe dans overleeft en zelfs anticipeert op haar toekomst in tijden van razendsnelle digitalisering en nieuwe technologische ontwikkelingen.

wo 9 mei 18 . 16:00 - 19:00

Colonial Archive Fever onderzoek de verschillende manieren van kennis opslaan en doorgeven in de (post-)koloniale context.

wo 25 apr 18 . 16:00 - 18:00

Myriam Van Imschoot (1969) is een Brusselse performance artist. Ze heeft een achtergrond in literatuur en werkte in de danswereld als onderzoeker, schrijver, dramaturge en artistiek partner.

wo 18 apr 18 . 16:00 - 19:00

Sara Jansen is dansonderzoeker en dramaturge. Ze behaalde diploma’s in Japanse studies (KU Leuven) en Performance Studies (New York University), en was Japan Foundation Fellow aan de Waseda University in Tokio (Tsubouchi Memorial Theatre Museum).