Amateurs in Space

Amateurs in Space

Max Kestner

Amateurs in Space volgt de twee Denen Peter en Kristian in de verwezenlijking van hun jongensdroom. Zes jaar lang volgde filmmaker Max Kestner deze amateurs in hun project waar tot nu toe slechts 3 landen ter wereld in geslaagd zijn: een mens in de ruimte krijgen en weer terug. Volledige beginners zijn ze niet: Peter had al een volledig werkende onderzeeër in elkaar gestoken. Hoewel ze werken met doe-het-zelf-materialen en haardrogers, verloopt het complexe project verrassend welvarend.

 COMMENTAAR

Het verrassende – en confronterende- aan Amateurs in Space is dat misschien wel de menselijke kant, en niet de technische kant, de grootste struikelblok kan zijn in het slagen van een heerlijk project als dat van de Deense ruimteschipbouwers. Het wordt duidelijk waarom dergelijke ingewikkelde projecten uitgevoerd worden door grote teams met concrete planningen en streng leiderschap. Want naast de geweldige creativiteit en vernuftigheid, geeft zo’n project ook alle ruimte aan een onderlinge ego-strijd. Of hoe het contrast tussen menselijke intelligentie en menselijke kleinzerigheid een ultieme jongensdroom in gevaar kan brengen.

Documentaire / 2016 / 1:19 / Regie: Max Kestner / / Denemarken / Gesproken taal: Deens / Ondertiteling: Engels / Leeftijdscategorie: AL

Cinema ZED STUK
do 23 mrt 201719:30

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief