Apollon Musagète

Florentina Holzinger (AT): Apollon Musagète

Apollon Musagète

Florentina Holzinger

Pussy Riot meets de Power Rangers. 
Apollon Musagète is een wilde clash van ballet en feminisme.
— Evelyne Coussens, De Morgen *** 

Met veel effect en een aantal krachtige streken zet Florentina Holzinger in haar versie van Apollon Musagète, de patriarchale orde te kakken en neemt en passant ook het bijbehorende masochistische lijden van vrouwen op de hak, zo lijkt het.
— Fransien van der Putt, Theaterkrant.nl****


Florentina Holzinger creëert steevast explosieve en brutale performances waarbij ze inspiratie put uit disciplines als kickboksen, ballet, gewichtheffen of acrobatie. Met Apollon Musagète maakt ze een onorthodoxe herwerking van Balanchines gelijknamige neoklassieke ballet, maar ditmaal met een volledig vrouwelijke cast. Het verhaal draait rond Apollo, de Griekse god van de kunst. 

Zes vrouwen gooien al hun fysieke virtuositeit in de strijd om Apollo minzaam van zijn troon te stoten en de neoliberale lichaamscultus te tackelen. Florentina Holzinger combineert de freakshow van het fin de siècle met de live art van de jaren 60 en zet daarmee de grenzen tussen kunst en entertainment op losse schroeven. Haar nieuwe, vrouwelijke perspectief op Balanchines choreografie oogst zowel controverse als internationale weerklank.

Van Florentina Holzinger Met Renée Copraij, Florentina Holzinger, Annina Lara Maria Machaz e.a. | Muziek Stephan Schneider | Dramaturgie Sarah Ostertag | Productie CAMPO

STUK Soetezaal
wo 13 feb 201920:30Tickets
do 14 feb 201920:30Tickets

BASIS €14 / REDUCTIE €10


KLIK HIER VOOR ABONNEMENTEN

Schrijf je in op onze nieuwsbrief