Auditorium 17/18 Act II: Narrate & Engage

© Szilvi Toth

Auditorium 17/18 Act II: Narrate & Engage

Space Popular (UK/TH) & PIPS:lab (NL)

Using unstable media the multi-talented group members have truly become masters of the unexpected. The computer is their mixing tool, blending music, theatre, film and a healthy dose of comedy into absurd media theatre, interactive installations and surprise acts. A PIPS:lab production never meets expectations.
PIPS:lab

Pushing the boundaries of design disciplines towards novel approaches, Space Popular investigates multiple trajectories by “Curating the Infrastructure”, from shopping malls to urban planning, they are able to create new semiotics of complex spaces for layered interactions.
Lara Lesmes and Fredrik Hellberg


Deze ‘dubbellezing’ wil radicaal nieuwe manieren definiëren om met de gebruiker in dialoog te treden, door middel van architectuur die balanceert tussen ruimtelijk ontwerp, interactieve digitale tools en “onstabiele media”. De hoofdrollen zijn weggelegd voor de multidisciplinaire ontwerp- en onderzoekspraktijk van Space Popular, opgericht door architecten Lara Lesmes en Fredrik Hellberg, en Keez Duyves, medeoprichter van de Nederlandse theatergroep PIPS:lab, internationaal bekend om zijn innovatieve en interactieve multimediavoorstellingen. Hoewel ze beiden erg verschillende doelen, instrumenten en resultaten hebben, lijken beide organisaties ruimte te beschouwen als een complexe infrastructuur die voor nieuwe narratieve ervaringen kan zorgen. Stad en Architectuur nodigt hen en het publiek uit om niet alleen over deze zaken te praten, maar ook om deel te nemen aan architectuur als een multi-zintuiglijke ervaring.

Lara Lesmes en Frederik Hellberg zijn beiden afgestudeerd aan de Architectural Association in London en hebben in 2012 in Bangkok Space Popular opgericht. Hun studio werkt op verschillende schalen van interventies: van interieur- en meubelontwerp tot architectuur en stedenbouw. Het duo heeft ruime ervaring opgebouwd als docenten aan de INDA, Chulalongkorn University in Bangkok en de AA in London, waar ze de Tools of Architecture studio hebben opgezet. Deze studio onderzoekt experience driven design methodes door gebruik te maken van interactieve digitale simulaties om atmosferische en psychologische effecten van architectuur inzichtelijk te maken.

Kunstenaar en uitvinder Keez Duyves is mede-oprichter van PIPS:lab. PIPS:lab gelooft dat elk project meerdere kunstvormen moet aanwenden en het publiek dient te betrekken door  interactieve technieken aan te wenden waarbij ze realiteit en fictie vermengen. Door middel van zelfgemaakte software, hardware, muziek, verhalen en beelden, produceert het collectief werk dat niet zonder meewerking van het publiek kan en hierdoor telkens alle verwachtingen overtreft. De afgelopen jaren heeft PIPS:lab geëxperimenteerd met Mo-Cap, en Motion Caption Studio dat bewegingen in 3D transformeert in data en recent nog een stap verder ging door gebruik te maken van een industriële robot. Daarnaast maakt The Potator beelden in een versmolten combinatie van verf op doek in 3D.


AUDITORIUM 17/18

Lezingenreeks architectuur, stedenbouw en design 2017/2018

ACT!ons – Architectuur als laboratorium

AUDITORIUM 17/18 onderzoekt door middel van een reeks handelingen wat het terrein is waarbinnen architectuur opereert. Als kennisvergaring vaak gezien wordt als een introvert proces, probeert deze serie dit proces open te breken door het te bediscussiëren en erop te reageren. De reeks ziet het laboratorium als ruimte van actie naar verandering door middel van (architecturale) handelingen die complexe krachten in evenwicht proberen te houden. De selectie sprekers probeert een inventaris van mogelijke acties op te stellen om onverwachte reacties te ontlokken. Zodoende betreden we een broedplaats waar ontdekkingen en nieuwe mogelijkheden zich ontpoppen.

www.stadenarchitectuur.be

CURATOREN Giulia Cosenza & Albert Takashi Richters | PARTNERS STUK Kunstencentrum, KU Leuven dep. architectuur, Existenz | STEUN VAN Stad Leuven, Vlaamse Overheid | SPONSORING Febelcem, Vandersanden Group, ASSA ABLOY Entrance Systems, Media A+ Architecture in Belgium

STUK Auditorium
do 30 nov 201720:00
ticketabonnement
basis€ 9€ 45
STUKkaart€ 7€ 35
Studenten€ 5€ 20
Leden S&Agratisgratis

Taal: Engels


Losse tickets: klik hier
Abonnementen: klik hier

Schrijf je in op onze nieuwsbrief