Avlas (Jeroen Uyttendaele/première) + Sendai (live)

Avlas (Jeroen Uyttendaele/première) + Sendai (live)

Op deze avond tonen we werk van Jeroen Uyttendaele en Sendai. Beide namen op de affiche komen uit verschillende circuits (geluidskunst en experimentele pop) maar toch horen we gelijkaardig klankmateriaal. 

Avlas is een zelfgebouwd instrument dat via een hybride audiovisuele taal geluid en beeld aan elkaar koppelt. De installatie bestaat uit een reflectieve staalplaat die een beeldprojectie weerkaatst op een witte muur. De staalplaat is een spiegel, maar ook een geluidsbron die aan het trillen wordt gebracht door aangepaste luidsprekers. De trilling produceert niet enkel geluid maar beïnvloedt ook het gereflecteerde beeld, zijnde veranderende kleurvlakken. Tijdens de performance worden beeld en geluid nog verder gemanipuleerd door het buigen en verplaatsen van de staalplaat.

Jeroen Uyttendaele (Brussel) werkt rond geluid in relatie tot licht, ruimtelijkheid en materialen. Daarvoor ontwikkelt hij audiovisuele instrumenten, installaties en geluidscomposities. In zijn werk onderzoekt hij de eigenschappen van technologie zoals elektriciteit, metaal en geleidende materialen. Hij is mede-oprichter van iiinviative (zie No Patent Pending op 17 oktober).


Sendai is het project van Yves De Mey (Antwerpen) en Peter Van Hoesen (Berlijn), die een passie delen in het opzoeken van de grenzen van de elektronische muziek. Deze insteek is ook terug te vinden op hun label, Archives Intérieures, waarop ze de grenzen tussen muziek en geluidskunst voortdurend opzoeken. In 2016 bracht Sendai zijn derde album Ground and Figure (Editions Mego) uit, een gelaagde trip doorheen sferische klanken en abstractie.

Yves De Mey
        

Peter Van Hoesen
     

STUK Labozaal
do 23 nov 201720:00
basisSTUKkaart
kassa€ 14€ 12
vvk€ 12€ 10

Schrijf je in op onze nieuwsbrief