BADLANDS

BADLANDS

Terrence Malick

Eind Jaren ‘50. Wanneer Kit – een jongeman van 25 met de looks van James Dean – verliefd wordt op Holly, is haar vader niet blij. Holly is nog maar 15 en Kit heeft niet de beste reputatie. Wanneer Holly’s vader wil voorkomen dat hij met Holly wegloopt, schiet Kit hem in een impuls neer. Holly is geschokt, maar kiest ervoor om toch met Kit verder te gaan. Ze veinzen hun eigen zelfmoord en trekken zich terug in het bos. Maar hun plan mislukt en ze worden gezochte misdadigers met een prijs op hun hoofd.

COMMENTAAR

In Badlands is veel te ontdekken van wat later typerend zou zijn voor Terrence Malick. De fotografie is geniaal, het tempo rustig, de natuur aanwezig. Wat Badlands zo intrigerend maakt, is dat achter de visuele pracht en de naïeve voice-over van Holly een koud verhaal zit over een bizarre relatie en gewetenloze moordenaar.

Fictiefilm / 1973 / 1:34 / Regie: Terrence Malick / Cast: Martin Sheen, Sissy Spacek, Warren Oates / Verenigde Staten / Gesproken taal: Engels, Spaans / Ondertiteling: Nederlands / Leeftijdscategorie: alle leeftijden

Cinema ZED STUK
do 24 nov 201622:30
ma 28 nov 201620:00

Basis: € 7,50

Reductie: € 6,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief