Balabala

Showcase Europalia   # Eko Supriyanto

Balabala

Eko Supriyanto

Eko Supriyanto is een van de meest invloedrijke danser / choreografen uit Indonesië. Met zijn achtergrond in Javanese hofdansen en Indonesische martial arts, combineert hij in zijn voorstellingen feilloos traditionele bewegingen met hedendaagse dans. Zijn werk is te zien op festivals in zowel Azië, Europa als Amerika. Voor Balabala kiest hij vijf expressieve danseressen uit de Molukken. Met trage, ritmische bewegingspatronen verbeelden ze haarscherp de notie ‘kracht’. Elk trachten ze op hun manier een ruimte af te bakenen die plaats biedt aan vrouwen en waar ‘potentie’ en ‘creatie’ centraal staan. Geïnspireerd door de negen richtingen van de pencak silat (martial arts) filosofie, geven de danseressen uiting aan de verschillende rollen van de vrouw in Indonesië. Een straffe voorstelling met straffe vrouwelijke (dans)kracht. 


De voorstellingen Cry Jailolo & Balabala maken deel uit van Europalia Indonesia


Choreografie Eko Supriyanto | Dans Yimna Meylia Meylan Runggamusi, Siti Sadia Akil Djalil, Yezyuruni Forinti, Mega Istiqama Arman Dano Saleh, Dian Novita Lifu | Muziek Nyak Ina Raseuki | Licht en scenografie Iskandar K. Loedin | Dramaturgie Arco Renz | Kostuum Oscar Lawalata, Erika Dian | Productie Yayasan EkosDance

 

STUK Soetezaal
di 12 dec 201720:30

UITVERKOCHT


BIJ UITVERKOCHTE VOORSTELLINGEN KOMT ER EEN WACHTLIJST, VANAF 11:00 OP DE DAG VAN DE VOORSTELLING. JE KAN LANGSKOMEN AAN STUK ONTHAAL OF BELLEN (016 320 320) EN DAN WORDT JE NAAM OP DE LIJST GEPLAATST. TIEN MINUTEN VOOR AANVANG WORDT DE WACHTLIJST AFGEROEPEN. GEEN GARANTIE OP PLAATS, MAAR WEL HET PROBEREN WAARD.

basis €16 / reductie €12

DUBBELDANSTICKET MET CRY JAILOLO — Eko Supriyanto OP 28 NOV IN 30CC/Schouwburg


KLIK HIER VOOR ABONNEMENTEN

Schrijf je in op onze nieuwsbrief