The Bomb

The Bomb

Kevin Ford, Smriti Keshari, Eric Schlosser

'The Bomb' plaatst je als kijker in het hart van de onvoorstelbare kracht van nucleaire wapens - de gevaarlijkste machines ooit gebouwd door de mens. Van de Trinity Test in 1945 tot de huidige stand van nucleaire wapentechnologie verkent deze intense filmervaring de fascinatie die kernwapens oproepen. Hun immense doodskracht is immers onvergelijkbaar, waardoor ze een donkere aantrekkingskracht uitstralen. Deze non-narratieve documentaire brengt een verrassend intense totaalervaring die je volledig van je sokken blaast.

COMMENTAAR

De perverse grootheid van hun kracht en de schoonheid van de achterliggende ingenieuze technologie maken van kernwapens de meest fascinerende, maar ook meest huiveringwekkende machines die ooit gebouwd zijn. Er zijn computersystemen uitgebouwd die hen (hopelijk) onder controle moeten houden, rakketten en bommenwerpers die ze moeten transporteren. De wapens zelf worden ook beïnvloed door sociale en politieke redeneringen en worden internationaal ook omringd door een sfeer van geheim of zelfs ontkenning van hun bestaan.

The Bomb vertelt niet zozeer een verhaal óver nucleaire wapens, maar probeert via indrukwekkende audiovisuele simulaties, archiefmateriaal, animatie, muziek, tekst en beeld een totaalervaring te geven van de essentie van kernwapens. En die is intens, hartverscheurend, misselijkmakend, maar ook van een verschrikkelijke en beklijvende schoonheid.

Documentaire / 2016 / 1:00 / Regie: Kevin Ford, Smriti Keshari, Eric Schlosser / / Verenigde Staten / Gesproken taal: Engels / Leeftijdscategorie: AL

Cinema ZED STUK
za 25 mrt 201718:00

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief