Brimstone & Glory

Brimstone & Glory

Viktor Jakovleski

Het Mexicaanse stadje Tultepec is befaamd om zijn spectaculaire vuurwerkcreaties. Ieder jaar bevestigt het die reputatie met een gigantisch en adembenemend festival. Visueel spektakel geproduceerd door en met muziek van Benh Zeitlin, de man achter Beasts of the Southern Wild. 

Vuurwerk. We associëren het hier in Europa met nachtelijke feesten, visueel spektakel en een gezonde dosis waaghalzerij. Ook de inwoners van Tultepec kennen al die ingrediënten, zij het op een veel grotere schaal. Het hele stadje is gek van het fenomeen en leeft ieder jaar naar het festival toe. Om toch maar weer een geslaagde editie te bereiken worden verschrikkelijke risico’s genomen, vaak met ernstige brandwonden of zelfs amputaties tot gevolg. De documentaire probeert te verklaren hoe en waarom de inwoners tot zulke opofferingen in staat zijn. Dit niet aan de hand van saaie interviews, maar door de gedreven Mexicanen te volgen bij de lange voorbereidingen en vooral tijdens hun jaarlijkse hoogmis: en wel ja, vuurwerk zag er nog nooit zo indrukwekkend uit op het witte doek!


Documentaire / 2017 / 1:07 / Regie: Viktor Jakovleski / / Verenigde Staten / Gesproken taal: Spaans / Ondertiteling: Engels / Leeftijdscategorie: +14

Cinema ZED STUK
vr 23 mrt 201817:30
ma 26 mrt 201819:30

Basis: € 8,50   

Reductie: € 7

Schrijf je in op onze nieuwsbrief