BRNS + Fùgù Mango

BRNS - Encounter (Official Video Clip)

BRNS + Fùgù Mango

TIMING
20:00 doors
20:15 Fùgù Mango
21:20 BRNS

Met een nieuw bandlid en een heruitgevonden sound is het Brussels 4-tal BRNS (zeg BRAINS) terug van weggeweest na een pauze van bijna 2 jaar. Hun nieuwe track
Pious Platitudes en de bijhorende video is geen voer voor mensen met een gevoelige maag en slaat in als een bom. Niet verwonderlijk voor een band die Europa rond toerde met bands als Yeasayer, SUUNS, Why? en Cloud Nothings.

Voor deze plaat vijlden ze hun ‘pop-instinct’ bij, wat al te horen was op eerdere tracks als Mexico en My Head is Into You. Ze gebruikten ook synths om een sfeertje te zetten op de nieuwe plaat. Zonder hun wortels in de post-punk en post-rock te negeren baseerden ze zich op een geluid dat uiterst verslavend werkt.        


Fùgù Mango zijn het levende bewijs van de onrust die dezer dagen heerst. Vanuit hun superdiverse Brusselse uitvalsbasis, smeden ze een verbond tussen afrobeat en pop.
We houden evenveel van Danyèl Waro als The Knife, Peter Gabriel als Glass Animals” aldus zanger Vince. Ze voelen zich kiplekker zowel in de tropen als in landen met een ijskoud klimaat. Fùgù Mango mengt zachte en koortsige vocals, tribale hymnes en een muzikaal kompas dat alle richtingen uitgaat.

    

STUK Labozaal
wo 29 nov 201720:00
basisSTUKkaart
kassa€ 14€ 12
vvk€ 12€ 10

TIMING
20:00 doors
20:15 Fùgù Mango
21:20 BRNS

Schrijf je in op onze nieuwsbrief