Certain Women

Certain Women Official Trailer 1 (2016) - Kristen Stewart Movie

Certain Women

Kelly Reichardt

De Amerikaanse filmmaker Kelly Reichardt baseerde haar indrukwekkende Certain Women op enkele kortverhalen van Maile Meloys Both Ways is the Only Way I Want It.  De film is een drieledig portret van 4 onafhankelijke vrouwen (Laura Dern, Michelle Williams, Kristen Stewart en Lily Gladstone) wier levens al dan niet lijken te kruisen. Met de hulp van haar schitterende acteurs realiseerde Reichardt een meesterlijke en diep empathische film. Deze 'certain women' worden in alle stilte onthuld als kwetsbaar én ondoorgrondelijk sterk en veerkrachtig terwijl ze hun eigen weg uitlijnen in de weidse vlaktes van de Amerikaanse Northwest en zichzelf herdefiniëren.

STUK, Courtisane, Filmmagie, KASKcinema en Netwerk Aalst slaan de handen in elkaar om deze film die in België helaas geen distributeur vond, te vertonen. De vertoning in STUK wordt door STUK en Courtisane georganiseerd, i.s.m het Lieven Gevaert Centre en het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte (KU Leuven).


KELLY REICHARDT
(°1964, VS)

Kelly Reichardt is een scenarioschrijfster en filmregisseuse binnen de Amerikaanse onafhankelijke cinema. Sinds haar debuutfilm River of Grass (1994) bouwt Reichardt aan een uniek en prachtig oeuvre. Na de positieve respons op die eerste film, raakte ze gefrustreerd door het seksisme binnen de filmindustrie en de onmetelijke uitdagingen om een nieuw project van de grond te krijgen. Ze ging aan de slag als docent filmproductie. Meer dan 10 jaar later herlanceerde ze haar carrière met Old Joy (2006). Het ontroerende Wendy and Lucy (2008), en het schitterende vrouwenportret in de western Meek's Cutoff (2010) bevestigden Reichardt's reputatie als één van de belangrijkste stemmen binnen de hedendaagse Amerikaanse auteurscinema.

  • CERTAIN WOMEN Trailer 2 (2017) Kristen Stewart, Michelle Williams Drama
Cinema ZED STUK
wo 22 nov 201720:00

GRATIS ZONDER RESERVATIE
TICKETS KUNNEN WORDEN OPGEHAALD AAN STUK ONTHAAL VANAF 1 UUR VOOR DE VOORSTELLING


FILM IN HET ENGELS MET NEDERLANDSE ONDERTITELS
MET INLEIDING

Schrijf je in op onze nieuwsbrief