City of Ghosts

City of Ghosts

Matthew Heineman

Hoe kunnen gewone burgers zich verzetten tegen IS? De groepering ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’ gebruikt een aparte vorm van oorlogsvoering in de strijd tegen IS: journalistiek. Oscargenomineerd regisseur Matthew Heineman (Cartel Land) volgt hen in hun moedige poging de propaganda die de terroristen verspreiden, te weerleggen. De impact op de levens van de activisten is dan ook heel groot.

COMMENTAAR

Hoe kunnen gewone burgers zich verzetten tegen IS? De groepering ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’ gebruikt een aparte vorm van oorlogsvoering in de strijd tegen IS: journalistiek. Oscargenomineerd regisseur Matthew Heineman (Cartel Land) volgt hen in hun moedige poging de misinformatie die de terroristen voortduren in de strijd goeien, te weerleggen. De impact op de levens van de activisten is dan ook heel groot. Nadat hun land in 2014 was overgenomen door IS namen een aantal anonieme Syrische activisten de strijdbijl op. City of Ghosts volgt het verhaal van een groepje moedige burgers die als journalisten aan de slag gaan in de strijd tegen de propaganda en allerlei verkeerde informatie verspreid door IS. Ze leven ondergedoken, steeds op de vlucht en riskeren hun leven voor het verzet tegen de grootste terroristische organisatie van het moment.

City of Ghosts is een zeer persoonlijk en spannend verhaal dat een unieke inkijk geeft in de levens van de leden van ‘Raqqa is Being Slaughtered Silently’. Regisseur Matthew Heineman won met City of Ghosts de Candescent Award op het prestigieuze Sundance Film Festival. Daar is hij geen onbekende: vorig jaar won hij er nog de juryprijs voor beste regie met zijn vorige film Cartel Land. Die film leverde hem tevens drie Emmy Awards én een Oscarnominatie voor beste documentaire op. In City of Ghosts weet hij op schitterende wijze de moeilijkheden en persoonlijke opofferingen van de leden van RBSS vast te leggen. De man weet waar hij mee bezig is.

Documentaire / 2016 / 1:32 / Regie: Matthew Heineman / / Verenigde Staten / Gesproken taal: Arabisch / Ondertiteling: Engels / Leeftijdscategorie: AL

Cinema ZED STUK
wo 29 mrt 201717:30

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief