Programma

Programma

wo 16, zo 20, zo 27, wo 30 sep en zo 4 okt

Het leven van een 9-jarig meisje staat helemaal in het teken van school, zelfs in de zomervakantie moet ze van mama vooral leren en volwassen worden. Op een dag leert ze de oude buurman, een piloot, beter kennen.

wo 16, do 17, za 19, zo 20 en di 22 september

De schrijver Thomas rijdt met zijn auto door de sneeuw. Wanneer plots een slee naar beneden komt gegleden, kan hij niet meer op tijd remmen en komt een kind onder zijn wielen terecht. De volgende 12 jaar probeert hij met deze tragedie te leven.

wo 16, za 19, zo 20, di 22, za 26, zo 27 en wo 30 sep en zo 4 okt

In 140 jaar tijd evolueerde Leuven - net als de meeste Vlaamse steden - van een rustige plek waar het openbare leven zich helemaal op straat afspeelde naar een een onleefbare en door overvloedig autoverkeer verstikte stad, om daarna opnieuw een voorloper te worden in het autovrij of autoluw maken

do 17, vr18, za 26 en zo 27 september

Victoria is een jonge Spaanse vrouw die zich uitleeft in de Berlijnse dansscène. Buiten een club ontmoet ze vier vrienden die zichzelf voorstellen als Sonne, Boxer, Blinker en Fuss. Het klikt vooral met Sonne, maar hij en zijn vrienden moeten nog een schuld vereffenen na een dubieuze deal.

do 17, za 19 en ma 21 sep

Wanneer backpackers arriveren in een klein dorp in het diepe binnenland van Laos, blijkt hun komst een splijtzwam voor de plaatselijke bevolking en met name voor de relatie tussen twee jeugdvrienden. Een complex East-meets-West-verhaal, verteld in een even rijke als confronterende filmtaal.

vr 18, ma 21 en di 22 september

Wanneer een verpleegster ontdekt dat haar man bij een andere vrouw een tweeling heeft verwekt, neemt ze een drastische beslissing: ze steelt het meisje en besluit het zelf op te voeden. Het jongetje blijft achter en groeit op in de harde wereld van de straatbende van de ‘paardenjongens’.

wo 23 sep 15 . 15:00

De ideale combinatie van inkijk en inleiding!

wo 23 sep 14:00 & 16:00

Op woensdagnamiddag 23 september geeft geluidskunstenaar Rutger Zuydervelt, ook bekend als Machinefabriek, een workshop ‘muziek tekenen’ voor kinderen van 6 tot 12 jaar.

wo 23 en do 24 sep

Het is 1985 en de 17-jarige Marty McFly wordt per ongeluk naar het verleden gestuurd in de teletijdmachine van zijn geniale vriend Doc Emmet Brown. Hij komt terecht in 1955, het jaar dat zijn ouders als tieners verliefd werden op elkaar.

wo 23, do 24 & vr 25 sep 15 . 21u30

‘Workouts for the mind, dressed in cheeky humor.’ (The New York Times)

wo 23 - vr 25 sep

In de video-installatie The Place of Dead Roads neemt de Deense kunstenaar Joachim Koester je mee naar een donkere onderwereld; de ‘weg van de doden’.

dans • expo • stuk start
wo 23, do 24 & vr 25 sep 15 . 20:00

Kunnen we met elkaar verbonden zijn zonder elkaar fysiek aan te raken? Kan verbeelding nieuwe vormen van tactiliteit en verbondenheid creëren?

encore! • dans • stuk start
wo 23 sep 15 . 20:00

De naam Maurice Louca zegt je wellicht niet veel, maar hij is één van de boeiendste figuren in het Arabische alternatieve muziekcircuit.

wo 23 sep

1985. Georges is marktkramer en commerçant in hart en nieren. Wanneer hij de kans krijgt om Café Derby te huren en hoort dat de paus op het terrein naast het café een openluchtmis zal opdragen, ontstaat een briljant plan. Ook zijn vrouw, vijf kinderen én collega’s geloven erin.

wo 23 en do 24 sep

Bewijs dat je een echte eighties kid bent en speel mee in een van onze competities, in een echte arcade content uiteraard. De finales zijn voor iedereen toegankelijk.
Meer info en hoe je te kwalificeren, zie: www.cinemazed.be

wo 23 sep 15 . 22:30

Shake it off van Taylor Swift en The Clapping Song van Aaron Carter. Het is maar een greep uit de collectie songs van Dance Karaoke.

wo 23 sep 15 . 23:00

Bij een openingsfestival hoort uiteraard een officieel feestmoment. Dat is dit jaar niet anders. Op woensdag wordt het nieuwe seizoen feestelijk op gang getrapt met het STARTfeest.

wo 23 sep - wo 14 okt

Listen to the sound of... the sun

do 24 en vr 25 sep

Om de dood van zijn vriend te wreken, keert Kung Fury terug in de tijd om de meest gevaarlijke kungfu-crimineel aller tijden, Adolf Hitler, a.k.a Kung Führer te elimineren. Een fout in de tijdmachine stuurt hem echter veel verder terug dan hij wenste, naar het Vikingtijdperk.

do 24 sep 15 . 19:00

Dat we in de toekomst anders met 'werk' zullen moeten omgaan werd de laatste jaren onmiskenbaar duidelijk. Daniel Linehan nodigde 40 mensen uit om samen gedurende één week de studio in te duiken voor een actieve workshop rond de thema's 'tijd' en 'werk'.

vr 25 sep

Na de atoomoorlog valt Londen onder een totalitaire regime dat zijn burgers volledig onder controle houdt. Winston Smith is een bureaucraat die zich verplicht bezig houdt met het herschrijven van de geschiedenis.

vr 25 sep 15 . 20:00

Guilty Pleasures is ondertussen een STUK START-klassieker en nog steeds een onuitputtelijke bron van plezier en schaamte…tegelijk.

vr 25 sep

Weinig mensen hebben ooit van hem gehoord en toch heeft hij miljoenen levens gered. Stanislav Petrov, officier in het Sovjetleger, moest in 1983 een keuze maken die onoverzienbare gevolgen zou hebben.

za 26, ma 28, di 29, wo 30 sep en za 3 en ma 5 okt

Sinds haar dood in 2011 behoort Amy Winehouse tot de ’27 Club’, het lijstje van getalenteerde, maar getroebleerde muzikanten die overleden op hun 27ste.

di 29 sep 15 . 20:30

‘L’énergie du rock, l’esprit des pionniers postmodernes et l’insolence d’un trio de jeunes surdoués. Linehan a tout d’un grand.’ (Les Inrockuptibles)

di 29 sep en do 1 okt

The Immigrant
Charles Chaplin - Verenigde Staten - 1917 - 31 min - Met: Charles Chaplin, Edna Purviance, Eric Campbell e.a.

wo 30 sep, do 1, vr 2, za 3, zo 4, ma 5 en di 6 okt

Waardig ouder worden is op zich al een uitdaging, wanneer je als artiest serieus genomen wil worden, kan het wel bijzonder pijnlijk worden. De veertiger Josh is een documentairemaker die al jaren puzzelt aan zijn laatste film, een arthouse project dat maar niet van de grond wil komen.