Programma

Programma

Voorbij

Meld je aan voor 1 juni

Van oktober 2016 tot april 2017 geeft rekto:verso een masterclass kunstkritiek aan acht critici-in-spe met een Leuvense link, in samenwerking met STUK, 30CC en KU Leuven. We laven ons een jaar lang aan dans, theater en beeldende kunst. Doe je mee?

do 2 jun 16 . 20:00

Dans leeft in Leuven, dat merkten we het afgelopen jaar. Met een aanstekelijk programma brengen we ook volgend seizoen voorstellingen die de 'klassieke' hedendaagse dans overstijgen.

vrijdag 3 juni

God bestaat. Hij woont in een grauw appartement in Brussel, heeft een onhebbelijke karakter en is gemeen tegen zijn vrouw en dochter.

maandag 6 juni

William en Katherina proberen samen met hun vijf kinderen te overleven van hun oogst op een kleine boerderij naast een imposant bos in New England.

woensdag 8 juni

Wanneer zijn vliegtuig wordt neergehaald door terroristen, ligt het lot van de Amerikaanse president in de handen van een 13-jarige jongen, Oskari. Die werd achtergelaten in de wildernis met enkel pijl en boog om aan zijn volk te bewijzen dat hij volwassen is.

vrijdag 10 juni

Waarschijnlijk de beste muziekfilm ooit. Stanley Donen en Gene Kelly brengen met deze speelse film een verrassende, enthousiaste ervaring met vreugdevolle liedjes en prachtige dansjes. Het verhaal gaat over Lina Lamont en Don Lockwoord, twee sterren van de stomme film.

woensdag 15 juni

Hollywood in de jaren '50. Het zijn de hoogdagen van de Hollywoodfilms en producent Eddie Mannix  van Capital Pictures heeft de taak om de reputatie van de studio en diens beroemdheden hoog te houden.

vrijdag 17 juni

Twee broers, één café. Frank en Jo waren elkaar uit het oog verloren tot wanneer Frank begint te werken in Belgica, het café van Jo. Samen bouwen ze Belgica uit tot de trekpleister binnen het Gentse nachtleven, een zelfverklaard oord van verderf dat puur rock-‘n-roll uitademt.

maandag 20 juni

Op de kortste nacht van het jaar is er aangepaste programmatie voorzien: kortfilms! Het thema is in lijn met de actualiteit: een sportieve filmderby der lage landen met de beste recente kortfilms uit België en Nederland. Het programma bestaat uit: