Creatives Shaping Cities

Creatives Shaping Cities

Hoe draagt muziek, kunst, architectuur, jeugdcultuur bij aan de ontwikkeling van een stad? Waarom is die creatieve cultuur net belangrijk? En hoe realiseer je dan zelf nieuwe projecten of ga je om met het sturende beleid? Op woensdag 10 mei vertellen drie Europese changemakers hun verhaal en visie.

Joseph Halligan – Founding Member ASSEMBLE, London
ASSEMBLE Studio is een 18-koppig, jong collectief en erg beloftevolle studio met een horizontale structuur. Hun praktijk is gevestigd in Londen en beweegt zich tussen de disciplines van kunst, architectuur, stedenbouw en design. Hun werk legt sterk de focus op de relatie tussen het ontwerpproces, de gebruikers en stedelijke noden en heeft daardoor een boeiende aanpak. In 2015 wonnen ze onder andere de erg gerenommeerde Turner Prize. 

Alex Benson – Founder Bloc., London
Bloc. bestaat meer dan tien jaar en heeft zich in die tijd ontwikkeld tot een instituut waarbij elektronische muziek centraal staat. Van club avond tot groots festival, bankroet, doorstart en nieuwe evenementruimte. Bloc. bulkt van ervaring en heeft een uitgesproken visie op jongerencultuur, muziek en de stad. 

Mirik Milan – Nachtburgemeester Amsterdam
De nachtburgemeester zet zich in om een dynamisch nachtleven voor Amsterdam te verzekeren en slaat op die manier bruggen tussen de stad, club eigenaars en bewoners. Door het creëren van wederzijds begrip genereert hij impact op het stedelijke spel. Het innovatieve nachtburgemeesterschap in Amsterdam is daarom een inspirator voor andere steden, het internationale netwerk aan partnersteden groeit dan ook gestaag.


TIMING

19:30 - 20:15ontvangst
20:15 - 20:30welkom
20:30 - 20:50Alex Benson
21:00 - 21:20Joseph Halligan
21:30 - 22:00Mirik Milan
22:00 - 01:00muziek

Dit evenement werd mogelijk gemaakt met de steun van mijnLeuven – EFRO – STUK – Vlaio - Europa in je buurt – Leuven MindGate Starters -Vlaams-Brabant en is gecureerd door HORST.

wo 10 mei 201719:30

Lezingen in het Engels

GRATIS 


Inschrijven aangeraden via https://goo.gl/cwuEK7

Schrijf je in op onze nieuwsbrief