CUCKOO

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

CUCKOO

Jaha Koo

JAHA KOO werkt aan zijn nieuw project [CUCKOO], een auditief-visueel theaterstuk rond socio-politieke thema's uit Zuid-Korea. Het verhaal verwijst naar een verdeelde samenleving met een gewelddadige structuur die enorme opofferingen vraagt van de zwakkeren en minderheden. 

De titel van het werk komt van 'Cuckoo', een Koreaans type elektrische rijstkoker is om rijst te koken of stomen voor menselijke consumptie. Via ingebouwde luidsprekers hoor je een interne audiogids die je door het kookmenu en -proces gidst. Cuckoo zal op het podiu mstaan als acteur naast een menselijke performer. 

Tijdens een residentie in STUK ontwikkelt hij performatieve elementen zoals geluid, muziek en video voor [CUCKOO]. Hij werkt ook samen met een hardwarehacker, Nathan Andrew Fain, om voldoende taalvaardigheden te ontwikkelen voor Cuckoo. [CUCKOO] gaat in première tijdens het Bâtard Festival (coproductie) eind november 2016. 

JAHA KOO (geboren in 1984) is theatermaker en componist. GuJAHA is zijn pseudoniem als componist. Hij werkte vooral rond potentiële performativiteit van multimedia. Zijn theaterwerk onderzoekt en belicht de 'Harmatia' van de menselijke geschiedenis. Sinds 2010 toonde hij volgende theaterwerken: Topsy-turvy Ensemble (2010), Hamel: Mein Junges Leben Hat ein End, Anyway (2012) en Lolling and Rolling (2014). Hij volgde een opleiding theaterstudies (BFA) aan de Korea National University of Arts in Seoul en studeerde aan DasArts (Master of Theater/AHK) in Amsterdam. Hij woont en werkt in Amsterdam en Brussel.

www.gujaha.com 

 

STUK Studio
ma 26 sep 2016 - vr 30 sep 2016.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief