Dans Dans + Mon-o-phone

Dans Dans – Zephyr (live session 1/2)

Dans Dans + Mon-o-phone

20:00doors
20:15 - 21:00Mon-o-Phone
21:15 - ...Dans Dans

  

De heren Bert Dockx, Fred Jacques en Steven Cassiers zijn weer druk bezig geweest. Ze doken de studio in met Koen Gisen en dat ging bijzonder vlot. De opnames duurden vier dagen en er gingen niet meer dan tien repetities aan vooraf. Sessies waarin alle groepsleden ideeën aanbrachten die dan collectief werden uitgewerkt. Waar Dans Dans op hun eerste twee platen vooral andermans composities interpreteerden en radicaal bewerkten, zijn bijna alle nieuwe nummers van eigen makelij. De naam van de nieuwe plaat 3 geeft het al aan: meer dan ooit gaat Dans Dans om drie mensen die samen muziek maken, met hún ideeën in hún samenspel. Niet dat er volstrekte harmonie ontstaat, maar Lyenn, Cassiers, en Dockx gaan elkaar meer dan ooit besnuffelen als wilde honden: aftasten, aftroeven, en elkaar dan hijgend in de ogen staren. Zo slaagt de band erin zichzelf opnieuw uit te vinden, en zijn eigen grenzen te verleggen. Meer electronica en toetsen. Meer exotische invloeden, maar ook drones en ambient. Hiphop, psychedelica, jazz, noise: alles passeert de revue in een sfeer van uitgekiende improvisatie. Een trio dat recht op zijn doel afgaat, maar zonder de makkelijkste weg te nemen. Schouder aan schouder, maar elke beweging van de anderen nauwlettend gade slaand. Want met Dans Dans weet je nooit. 

Mon-o-phone is een bijzonder creatief duo uit Zonhoven.  Met hun nieuwe album Escapism laten ze je toe in hun fantasiewereld, waarin feit en fictie zich continu afwisselen. Met dank aan de tribale ritmes en vernuftige klanktapijten van Koen Brouwers die soelaas verlenen aan de ijle zanglijnen van Ciska Vanhoyland. Hiermee knoopt Mon-o-Phone definitief aan met een melodieuzer en transparanter geluid.

'De plaat zit vol sfeer en ideeën, zakt nauwelijks in en charmeert vooral doordat ze elektronische instrumenten op een natuurlijke manier neerzet.' (***, De Standaard, 15 okt '14)

'Prachtplaat.' (****, De Morgen, 16 okt '14)

'Mon-O-Phone klinkt spannend, exotisch, afstandelijk en toch dichtbij.' (Oor)

STUK Labozaal
di 18 nov 201420:00
basisSTUKkaart
kassa€ 14€ 12
vvk€ 12€ 10

Schrijf je in op onze nieuwsbrief