De Boxtrollen

De Boxtrollen

Graham Annable, Anthony Stacchi

Onder de chique straten van het stadje Cheesbridge leven de Boxtrollen, speelse vuilnismonstertjes die hun kleren maken uit oude kartonnen dozen. De Boxtrollen hebben Eikes, een weesjongetje uit de stad, geadopteerd en zorgen erg goed voor hem. Hij leeft samen met hen onder de grond. Wanneer de beruchte verdelger Archibald Snatcher de Boxtrollen wil uitroeien, waagt Eikes zich bovengronds, waar hij de dappere Winnie ontmoet. Samen ontdekken ze het verleden van Eikes en bedenken ze een stoutmoedig plan om de Boxtrollen te redden.


COMMENTAAR

Met de Boxtrollen werd de faam van het animatiehuis Laika bevestigd. Door hun uiterst creatieve uitwerking en zorgvuldige aandacht voor detail is De Boxtrollen niet enkel voor kinderen, maar ook voor volwassenen een heerlijke film, met het hart op de juiste plaats.

PERS

"Het is een streling voor het oog om geen afgelikte cgi vormen te zien. The Boxtrolls met hun vrolijke bewegingen en oneven kartonnen outfits zijn een plezier om naar te kijken. " (De Filmblog.be)

Kinderfilm / 2014 / 1:37 / Regie: Graham Annable, Anthony Stacchi / / Verenigde Staten / Gesproken taal: Nederlands / Ondertiteling: *Geen* / 6+

Cinema ZED STUK
zo 22 okt 201715:00

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief