DE KINDEREN VAN JUF KIET

DE KINDEREN VAN JUF KIET

Petra Lataster-Czisch, Peter Lataster

Op de basisschool in het Brabantse dorp Hapert geeft juf Kiet les in de instroomklas aan kinderen van asielzoekers. Hun trauma’s en onzekerheden uiten zich soms in angst en agressie maar in de zorg van de immer geduldige juf Kiet kunnen ze terug kind zijn en spelen. De Kinderen van Juf Kiet is een pracht van een film, een ode aan de weerbaarheid van het kind en de tomeloze inzet en toewijding van juf Kiet, de juf die je ieder kind toewenst.

 COMMENTAAR

 Op het eerste zicht lijken de kinderen heel gewoon, maar gaandeweg worden de emotionele letsels zichtbaar, zoals in de hartverscheurende scène in de turnzaal. Hun trauma's en onzekerheden uiten zich soms in angst en agressie maar in de zorg van de immer geduldige Juf Kiet kunnen ze terug kind zijn en spelen. Een jaar lang volgden regisseurs Petra en Peter Lataster juf Kiet en haar klas met kinderen uit alle windstreken. Ze filmden alle gebeurtenissen vanuit het perspectief van de kinderen en op hun hoogte.

De eenvoud waarmee de kinderen in beeld gebracht worden, doet denken aan Être et Avoir, het meesterwerk van Nicolas Philibert waarmee de film terecht vaak vergeleken wordt. Hun aanpak laat ons meeluisteren bij de onderonsjes tussen de leerlingen, die nu eens grappig en dan weer aandoenlijk zijn. 'Juf Kiet' is een pracht van een film, een ode aan de weerbaarheid van het kind en de tomeloze inzet en toewijding van Juf Kiet, de juf die je ieder kind toewenst.

De voorstelling van 25/3 wordt gevolgd door een Extended Q&A met Juf Kiet & de regisseurs van de film;

Cinema ZED STUK
do 30 mrt 201715:00

Basis: € 8,50

Reductie: € 7,00

Schrijf je in op onze nieuwsbrief