Elsewhere #9 Poltrock + Poppy Ackroyd

Poppy Ackroyd - Trains

Elsewhere #9 Poltrock + Poppy Ackroyd

Dit concert is uitverkocht.

David Poltrock (Hooverphonic, De Mens, Triggerfinger, Razen) zal in de loop van 2018 van zich laten horen. Hij werkte lang aan eigen repertoire dat hij onder de naam Poltrock uitbrengt, in de vorm van een trilogie: Mutes, Moods & Machines (Excelsior Recordings). Op #PIANODAY18 verschijnt deel 1 Mutes: verstilde en naakte piano-improvisaties ontdaan van elke vorm van virtuositeit of techniek.   De essentie. 

Aan de basis liggen piano's en synths: de mechanisch bewerkte piano’s (de zogenaamde prepared piano), modulaire synths, samples en strijkers.  Inspiratie vond hij in A Winged Victory for the Sullen, Nils Frahm en de donkere soundscapes van Tim Hecker, gemengd met de krautrock van Can en de elektronica van Soulwax. 

        


De Britse Poppy Ackroyd is een klassiek geschoolde pianiste, violiste, producer en componist uit Londen. In Leuven is ze alvast geen onbekende naam meer, want ze stond hier al eerder, solo en aan de zijde van pianist Carlos Cipa in 30CC. Ze viel op in de neo-klassieke wereld door haar eigen werk Escapement en Feathers, maar ook als lid van Hidden Orchestra. Ackroyd speelde al samen met de grootsten binnen het genre zoals Hauschka en Nils Frahm. Dit voorjaar verscheen een nieuw volwaardige album Resolve dat uitkomt op Björk's label One Little Indian Records. Het is de opvolger van mini-album Sketches en haar meest ambitieuze en progressieve werk tot nu toe. In haar werk combineert ze op virtuoze wijze neo-klassieke piano- en vioolmelodieën met soundscapes, percussiepatronen en tintelende electronica.

         


STUK, 30CCErfgoedcel Stad Leuven en KU Leuven Dienst Cultuur presenteren Elsewhere: muziek die tot de verbeelding spreekt gekaderd in de rijke geschiedenis van de Stad Leuven. Elsewhere is een nieuwe reeks concerten op buitengewone locaties in de stad. 

Kruidtuin, Kapucijnenvoer 30 Leuven
wo 16 mei 201819:00
basisSTUKkaart
kassa€ 14€ 12
vvk€ 12€ 10

Uitverkocht 


Concerten in de Oranjerie van de Kruidtuin.
Ingang via de stenen poort aan de Kapucijnenvoer, tegenover Minderbroedersstraat.

TIMING

19:15 rondleiding met ervaren gids.
Plaatsen beperkt, reserveer via
erfgoedcel@leuven.be
 

20.30 Poltrock
21.30 Poppy Ackroyd

Schrijf je in op onze nieuwsbrief