Ex Libris

Ex Libris

Frederick Wiseman

De openbare bibliotheek van New York is een huis met vele gezichten. De intussen 87-jarige gelauwerde documentairemaker Frederick Wiseman verbaast en ontroert opnieuw met zijn laatste documentaire over een gerenommeerd instituut.  Een ode aan het veelzijdige belang van een plek die we ten onrechte vaak als vanzelfsprekend beschouwen.

In deze ruim drie uur durende vertoning brengt Wiseman de vele verhalen die leven in en rond dit instituut. In zijn typerende rustige, observerende stijl toont de diverse vestigingen, in de verschillende stadswijken, die het meest uiteenlopende publiek aantrekken. Elk met een eigen achtergrond, elk met een eigen motivatie. De een is op zoek naar ontspanning, de ander hunkert naar kennis. Wat hen verbindt is dat ze in deze digitale tijden kiezen voor de bibliotheek als toevluchtsoord, wat haar status als democratisch instituut nogmaals bevestigt.

Documentaire / 2017 / 3:00 / Regie: Frederick Wiseman / / Verenigde Staten / Gesproken taal: Engels / Ondertiteling: *Geen* / Leeftijdscategorie: AL

Cinema ZED STUK
vr 23 mrt 201821:15

Basis: € 8,50

Reductie: € 7

Schrijf je in op onze nieuwsbrief