THE EXTRAORDINARY WAY SHE MOVES

© Joeri Thiry, STUK - House for Dance, Image & Sound

THE EXTRAORDINARY WAY SHE MOVES

Lisa Vereertbrugghen

Lisa Vereertbrugghen werkt in STUK aan The Extraordinary Way She Moves, te zijn tijdens Playground 2016. In deze choreografische installatie transformeren de zwarte, industriële materialen en de menselijke performer voortdurend, soms bijna onmerkbaar, maar nooit zonder elkaar te beïnvloeden. Zo wordt een groot plastic zeil een levend landschap.

Klassieke categorieën (uit de podiumkunsten) als representatie en identificatie zijn hier van geen tel, maar de kijker wordt wel uitgedaagd om zijn hele sensorische systeem te activeren.

The Extraordinary Way She Moves verkent de veranderlijkheid van lichaam, identiteit en omgeving en bevestigt processen van permeabiliteit en poreusheid. Deze performance/installatie toont de performers niet als vaste entiteiten, maar als actieve elementen met veel potentieel.


Lisa Josephine Vereertbrugghen is een Brussels-Amsterdamse artieste die performances, installaties en publicaties maakt rond choreografie en beeldende kunst. Nadat ze in Berlijn dans studeerde verhuisde ze naar Amsterdam voor een choreografieopleiding aan de  School for New Dance Development (SNDO).  Haar werk handelt over de vloeiende van identiteit en haar relatie tot fysieke sensaties. Vereertbrugghen is gefascineerd door gewone lichamen rondom haar, die ze dan deconstrueert op sensorieel en conceptueel vlak. De afgelopen twee jaar werkte ze in verschillende vormen rond de subcultuur van hardcore techno op zoek naar softcore choreografie.

STUK Atelier 1
za 17 sep 2016 - zo 2 okt 2016.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief