Familie, 15 sculpturen bij 15 Leuvenaars. Sep 2016 - mei 2017. Adopteer een kunstwerk!

© Kristof Van Gestel

Familie, 15 sculpturen bij 15 Leuvenaars. Sep 2016 - mei 2017. Adopteer een kunstwerk!

Kristof Van Gestel i.s.m. De Veerman

Familie is een participatief kunstproject waarin de interpretatie en beleving van de toeschouwer centraal staan. Kunstenaar Kristof Van Gestel zoekt 15 mensen uit Leuven die van oktober tot mei een sculptuur uit de reeks Familie bij hun in huis verwelkomen. Deze deelnemers worden uitgedaagd om het kunstwerk een betekenisvolle plaats in hun leven te geven. Bij aanvang, halfweg en bij de afronding van het project wordt met de deelnemers in groep gereflecteerd. Deze ‘familiebijeenkomsten’ zijn momenten om ervaringen uit te wisselen.

Deelnemers engageren zich om aan alle activiteiten deel te nemen.

Het startpunt
Wo 28 tem vr 30 sep . 18u00-21u00 . STUK Onthaal

Tijdens STUK START is er een mini-tentoonstelling in het STUK Onthaal waar je alle werken kan zien. De kunstenaar en/of iemand van de Veerman zal aanwezig zijn zodat je alle info kan krijgen die je nodig hebt. Op dit moment kan je een werk kiezen, maar je krijgt het nog niet mee naar huis.

Het ophaalmoment
Wo 12 okt . 19u00 . STUK Studio

Enkele weken later is er een Ophaalmoment voorzien. Tijl Bossuyt van de Veerman geeft een introductie. Je kan vertellen over je verwachtingen bij het project en informeel kennismaken met de andere deelnemers. Aansluitend drinken we samen nog een glas op de vernissage van de tentoonstelling van Emre Hüner die dan opent in STUK Expozaal.

Het familiefeest
do 19 jan . 19u00 . STUK Artiestenkeuken

Zoals in alle families organiseren we een nieuwjaarsdiner. Het gespreksonderwerp: hoe gaat het met jullie en met de nieuwe gast in jullie huis? Alle gastheren/dames die een kunstwerk adopteerden worden uitgenodigd in STUK en wisselen ervaringen uit bij een gezellig etentje-annex-reflectiemoment. Tijl Bossuyt van De Veerman leidt deze avond in goede banen.

Het afscheid
zon 14 mei . 15u00 . STUKcafé met pannenkoeken of wafels

Vandaag zijn niet alleen de adoptie-ouders welkom, maar ook alle geïnteresseerden en sympathisanten. Alle sculpturen van Familie komen opnieuw bij elkaar in STUK. Wij blikken samen terug op het project: enkele deelnemers, de kunstenaar en de organisatoren nemen het woord over het verloop van Familie. We kijken naar het videoverslag van Anne Reijniers. Het enige wat we nog moeten beslissen: worden het pannenkoeken of wafels?

Tijdens het project zal de adoptiefamilie gevraagd worden enkele keren te getuigen op video over hun ervaringen. Het videoverslag wordt verzorgd door Anne Reijniers.


Dit project vindt plaats in het kader van KNOWING by DOING;  een platform dat kunstenaar Kristof Van Gestel creëert binnen zijn eigen kunstpraktijk om de band van het werk met de toeschouwer te onderzoeken. Het project wordt georganiseerd door STUK en begeleid door De Veerman.

Een project van Kristof Van Gestel door STUK en De Veerman. Kristof Van Gestel wordt ondersteund door KASK/School of Arts van HoGent.

STUK Onthaal, , STUKcafé
wo 28, do 29 & vr 30 sep 16, wo 12 okt 16, do 19 jan 17, zo 14 mei 17 . 15:00

GRATIS

12.10 19:00 Ophaalmoment
19.01 19:00 Familiefeest
14.05 15:00 Afscheid  

Schrijf je in op onze nieuwsbrief